skip to Main Content

De Dolfijn wedstrijdzwemmen is ook actief op social media:

Het laatste nieuws

Wat is wedstrijdzwemmen

“Jongeren op weg helpen naar een succesvolle toekomst, door middel van succes in de zwemsport”.

Wedstrijdzwemmen is een prestatiesport, het gaat erom wie het snelste is. Maar prestaties lever je alleen als je plezier in je sport hebt en dat staat bij De Dolfijn Wedstrijdzwemmen centraal.

De regels in het kort

Bij wedstrijdzwemmen gaat het er niet alleen om wie er als eerste aantikt.

Allereerst is het zaak precies met het startsignaal te vertrekken en de juiste slag te zwemmen. We kennen vrije slag (borstcrawl), rugslag, schoolslag, vlinderslag en een combinatie van deze slagen genaamd wisselslag.

Bij alle slagen zijn er regels waaraan je je moet houden, de keerpunten zijn bijvoorbeeld voor niet alle slagen gelijk. Soms worden er ook estafettes gezwommen, samen winnen met je teamgenoten, dat is toch het allermooist.

Meedraaien in de top

De afdeling wedstrijdzwemmen draait al jaren mee in de top van het wedstrijdzwemmen in Nederland en heeft de ambitie om deze toppositie te behouden en te versterken. Het her- en erkennen van talenten zal daar een belangrijk onderdeel van zijn.

Deze profilering gaat niet ten koste van de breedtesport. Wij vinden dat breedtesport en talentontwikkeling niet zonder elkaar kunnen. Een goede opleiding, van minioor tot senior, is daarbij van groot belang. De doorstroming van regionaal en nationaal talent naar het verenigings-OC, de Zwemacademie en het HPC Amsterdam geeft aan dat er potentie zit in de opleidingen.

De Dolfijn wedstrijdzwemmen heeft een goede naam opgebouwd wat het organiseren van sportevenementen betreft. De vereniging opereert vanuit de complete zwemaccommodatie Sloterparkbad, dat de faciliteiten biedt die nodig zijn om de ambitie te kunnen waarmaken.

Eigen wedstrijden

Ieder jaar organiseert De Dolfijn samen met haar sponsoren een aantal mooie wedstrijden. Klik hier onder op een evenement om meer te lezen over deze evenementen.

Er zijn geen evenementen gepland.

Proeftraining

Mocht je benieuwd zijn of wedstrijdzwemmen ook iets voor jou is dan kan je een keer een proeftraining komen doen.

Wij hebben een instroomgroep voor kinderen van 6-8 jaar. Je C-diploma is genoeg om je te kunnen aanmelden voor een proeftraining.

Als je 9 jaar of ouder bent dan verwachten we dat je ervaring hebt met wedstrijdzwemmen.

Aanmelden voor een proeftraining gaat via het onderstaande formulier. Je wordt dan automatisch op een wachtlijst geplaatst. Per groep hanteren we een maximum aantal zwemmers zodat we de kwaliteit van die groep kunnen waarborgen. Zodra er plek komt in een groep word je uitgenodigd voor een proeftraining. Na een aantal proeftrainingen kun je in overleg met de coördinator van de desbetreffende trainingsgroep lid worden bij De Dolfijn Wedstrijdzwemmen.

Inschrijven

Wil je je inschrijven voor een proefles? Stuur dan een e-mail naar ledenadministratie@wedstrijdzwemmen.dedolfijn.com met de volgende informatie:

  • je naam
  • je geboortedatum
  • je wedstrijdzwem ervaring met recent gezwommen tijden

Tot gauw in het zwembad!

De Dolfijn heeft een grote aantrekkingskracht op wedstrijdzwemmers binnen en zelfs buiten onze regio. Wij willen graag kwaliteit blijven bieden om zwemmers de mogelijkheid te geven zich maximaal te ontwikkelen. Daarom is er per trainingsgroep een maximum aantal zwemmers bepaald.

Het kan voorkomen dat een of meerdere groepen vol zijn en wij voor die groep(en) geen nieuwe zwemmers kunnen aannemen. Ervaring met zwemmen (zwemtijden) en leeftijd spelen een belangrijke rol in het aannamebeleid. Lid worden bij De Dolfijn Wedstrijdzwemmen kan hierdoor alleen na een aantal proeftrainingen in overleg met de coördinator van de desbetreffende trainingsgroep.

Trainingsschema

Nadat je een aantal keren een training mee hebt gedaan wordt er gekeken of je lid kan en wil worden van De Dolfijn Wedstrijdzwemmen. Alle groepen hebben hun eigen trainingstijden, voor de oudere zwemmers vaak meerdere keren per dag.

Op welke dagen jij gaat trainen hoor je als je bent ingedeeld in een bepaalde groep.

Wedstrijden en evenementen

Klik op een evenement hiernaast om de details te zien

of kies één van onze zwemsporten voor alle evenementen van die afdeling

Team

Sponsoren

De sponsoren van De Dolfijn Wedstrijdzwemmen zijn door onze grote evenementen niet alleen financieel van groot belang, maar ook het gezicht van onze afdeling.

Zo zijn de Martinez Cup, de Speedo Challenge en de Speedo Fast Water Meet niet meer weg te denken uit menig kalender. Daarnaast wordt De Dolfijn Wedstrijdzwemmen bij het verwezenlijken van haar ambities ondersteund door Amacx sportvoeding, De Sportartsengroep en Fysiokliniek Amsterdam.

Back To Top