Skip to content

NJK Korte baan, Dag 1

Flitsende start op eerste dag Nederlandse Junioren Kampioenschappen!


De Junioren 1-2 dames mochten het spits afbijten met de 400 vrije slag, de eerste afstand van het Juniorenklassement. Megan Snoek, Yara van Assele en Puck van Wees lieten zien dat ze naar de NJK zijn gekomen met een missie. Alle drie de dames zwommen een dik PR op deze eerste afstand. Een super start van het toernooi!
Bij de jongens Junioren 1-2 waren hierna aan de beurt en hierin kwam Ario Mirza aan de start. Ario volgde het voorbeeld van de dames en zwom bijna 11 seconde van zijn tijd af. Ario liet zien dat de race spirit er goed in zit door brutaal de leiding te nemen in zijn race en zette hierdoor een fantastische race neer.


Ario’s voorbeeld werd weer gevolgd door Angelina Rolman, die bij de meiden Junioren 4 een fantastisch dominante 400 Wisselslag zwom. Vanaf de start pakte Angelina een voorsprong die ze per slag uitbreidde. Op de laatste 100 meter consolideerde ze naar de overwinning en een fantastische tijd 5.04.96!

Hierna was het de beurt aan Lou van Leeuwen en Tijn Hilders om de strijd met de concurrentie aan te gaan op de 400 Wisselslag. Lou zwom een gedurfde race en verpulverde zijn PR met maar liefst 12 seconden! Tijn Hilders volgde in de 2e serie en zwom een zeer goede 1e 200. Hierna kwam zijn motor helemaal op gang door wat plekken op te schuiven in het veld en op een hele mooie 5e plek te eindigen in een nieuw PR van 5.03.80.

Als afsluiter stonden de dames 4×200 vrije slag achter de blokken. De dames hadden zich één doel voorgesteld, alles voor de winst! Na een zeer spannende strijd met ZPC Amersfoort trokken Eefje Irvine, Emma Rose Buitenkamp, Dana Fahmi en Angelina Rolman alle vier zeer hard door en pakten de winst in een nieuw Kampioenschapsrecord voor Junioren! De dames doken gezamenlijk maar liefst 14 seconden onder hun inschrijftijd en sloten de 1e dag in stijl af!

Zeer noemenswaardig is dat op deze 1e dag van de NJK iedereen een PR zwom en we dus een 100% PR score hebben!!!

Back To Top