Skip to content

NJK Korte baan, Ochtend Dag 2

Dolfijn trekt sterke vorm door tijdens de ochtendsessie van dag 2!

Vanmorgen mocht Ario Mirza het spits afbijten met de 100 vrije slag. Met weer een mooie aanvallende race pakte Ario weer een seconde af van zijn PR: 1.03.22! Hierna was het de beurt aan Nándor Szabó en Tijn Hilders. Beide heren zwommen een nieuw PR en respectievelijk op een 6e en 12e plek eindigden.

De meiden junioren 1-2 gingen weer verder met hun klassement en mochten aan de bak bij de 100 schoolslag. Puck van Wees (1.29.89), Megan Snoek (1.30.43) en Yara van Assselen (1.27.55) verbeterden alle drie weer hun PR en lieten zien lekker in het toernooi te zitten.

Bij de Junioren 3 zagen we Mirre van Wijngaarden, Rowan Hayes en Emma Rose Buitenkamp de strijd met het veld aan gaan. De dames pakte een mooie NJK ervaring mee door zich goed te meten met de rest van het veld. Mirre en Emma zwommen een mooi PR op deze afstand!

Na de dames mocht Floris van der Salm zijn NJK debuut maken met zijn favoriete nummer, de 200 vlinder. Hij liet er geen twijfel over bestaan dat hij in topvorm naar Eindhoven afgereisd is en nam meteen de leiding in het veld. Hij breidde zijn voorsprong per baan uit en won zijn serie overtuigend in een super PR van 24.5 seconde: 2.41.51. Floris eindigde hiermee mooi in de top 10 op een 9e plek!

Op de 400 vrije slag meisjes junioren 3 zagen we weer 3 dames aan de start: Mirre van Wijngaarden, Mint van Wees en Dana Fahmi. Mirre en Mint kwamen helaas net boven hun tijd uit, maar toonden zich zelfverzekerd op hun volgende afstand revanche te pakken. Dana liet een tactisch sterke race zien door op het 2e gedeelte van de race de aanval in te zetten op drie dames die op dat moment voor haar lagen. Ze wist er uiteindelijk 2 te passeren in de laatste 50 meter en behaalde een fantastische 2e plek!

De meiden junioren 4 volgden het voorbeeld van Dana en zetten alles in de strijd om ook op het podium te eindigen. Dit lukte met verve in een race met Angelina Rolman op de eerste plek en Eefje Irvine met haar eerste NJK medaille op een derde plek!

De jongens junioren 3 trokken de lijn van het begin van de sessie mooi door op de 100 rug. Nándor Szabó (1.04.88) en Tijn Hilders (1.08.56) zwommen allebei weer een mooi PR en konden zeer tevreden terugkijken op de ochtendsessie.

Spektakel kwam er bij de meiden junioren 3 op de 100 vlinderslag. Op haar eerste NJK wist Indira van Aggele vriend en vijand te verassen met een 3e plaats in een zeer mooie tijd van 1.07.92. Dana Fahmi eindigde mooi op de 7e plek. Emma Rose Buitenkamp zwom weer een PR (1.13.02) en Mirre van Wijngaarden liet zien zich herpakt te hebben en een PR (1.16.40) op de klokken te zetten!

Angelina Rolman volgde het voorbeeld van de dames voor haar op en liet er geen gras over groeien wie de beste was op de 100 vlinder Junioren 4. Ze nam vanaf het begin de leiding en zwom een heel mooie tijd van 1.03.99 en won hiermee de Nederlandse titel!

Ario Mirza mocht de sessie zowel starten als afsluiten en deed dit met een hele snelle tijd op de 200 schoolslag (2.57.36). Met deze tijd wist Ario op te klimmen naar de 20e plek in de voorlopige tussenstand in het klassement voor de Junioren 1-2. In dit klassement zwemmen de zwemmers 9 afstanden waarbij de gezwommen FINA punten worden opgeteld als score. Bij de dames hebben we Puck van Wees (23e), Yara van Asselen (27e) en Megan Snoek (37e) op mooie posities in het klassement staan!

Na een korte lunchbreak zullen de zwemmers vanaf 14.00 uur weer op de blokken staan voor de 2e sesie van vandaag.