Skip to content

Recordregen tijdens Speedo Fast Water Meet

Op 2 en 3 juli vond in het thuisbad van De Dolfijn de Speedo Fast Water Meet plaats. Deze wedstrijd vormt al vele jaren de afsluiting van het nationale wedstrijdseizoen en heeft ondertussen de status van ‘klassieker’ op de wedstrijdkalender. 

Door de deelnemers van de verschillende verenigingen werd een groot aantal Nederlands records op de klokken gebracht. Dolfijnzwemmers Thom De Boer (50m vrije slag senioren), Angelina Rolman (100m wisselslag junioren) en Giovanni Phillipson, trainend bij het OC Amsterdam (100m rugslag 14 jaar) zwommen een record op een individuele afstand. Nyls Korstanje, PSV (50m vlinder senioren) en Wytske Broekstra, De Vikings (100m schoolslag 14 jaar) deden dat ook. 

Aan dat rijtje konden 4 Nederlandse estafetterecords worden toegevoegd, allen gezwommen door de teams van De Dolfijn: 4x50m wisselslag heren senioren (Joep Hoogerwerf, Kingue Struijf, Kenzo Simons en Thom de Boer), 4x200m vrije slag meisjes junioren (Angelina Rolman, Eefje Irvine, Dana Fahmi en Mint van Wees), 4x50m wisselslag meisjes jeugd (Angelina Rolman, Joy Willekus, Melissa Odemis en Francesca Coppo) en 4x100m wisselslag gemengd jeugd (Kaito van Meeteren, Djanilla Brink, Emiel van Oord en Angelina Rolman). 

Ondanks een intensieve periode van achtereenvolgende wedstrijden regende het verder Meet Records, persoonlijke records en limieten. Voor De Dolfijn wisten Thom de Boer (50m vrij), Valerie van Roon (100m vrij en 50m vrij), Imani de Jong (400m vrij) en Kenzo Simons (50m vrij) onder de richttijd voor de WK korte baan te zwemmen. Kira Toussaint (50m vrij) en Tessa Vermeulen (200m rug) kwamen ook dicht in de buurt en krijgen later nog mogelijkheden om zich alsnog te plaatsen.

We willen alle deelnemers feliciteren met hun behaalde resultaten. Speciale dank gaat uit naar alle vrijwilligers en juryleden zonder wie de de organisatie van deze fantastische wedstrijd niet mogelijk is!

Uitslagen van de wedstrijd zijn terug te vinden via de volgende link: https://www.zwemkroniek.com/upload/livetiming/dolfijn/speedofastwatermeet22/

Foto’s van de finale sessies (gemaakt door Andy Onderstal): 

Dag 1 https://flic.kr/s/aHBqjzWN53

Dag 2 https://flic.kr/s/aHBqjzWNdx

Back To Top