Skip to content

Succesvol speeddaten

Verbaasde blikken bij leden die door het Clubhuis liepen op dinsdag 10 oktober: “Huh gaan we speeddaten?” Jazeker! 

Op 10 oktober was het tijd voor een gezamenlijke activiteit voor bestuursleden, commissieleden, leden van de dwarsverbanden en trainers. Het doel: elkaar (beter) leren kennen en zo ook beter de weg gaan leren in de organisatie van de vereniging (zie ook het rode kader).

Onder het motto ‘Waarom moeilijk doen als het samen kan?’ waren de bestuurs- en commissieleden én de trainers uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan om erachter te komen waar de gesprekspartner in de matrix staat.

Na een heerlijk soepje en een korte uitleg over het ontstaan van deze organisatiestructuur was het tijd voor de eerste datingronde!

En waar bij de inloop vooral de mensen van de ‘eigen’ afdeling werden opgezocht, was dat tijdens het speeddaten niet toegestaan. Dus zo zat Cor (WZ) ineens aan tafel met Vivian (SP) en maakte Arjella (SY) uitgebreid kennis met Sandra (WZ). Noemie (WP) zat gezellig met Michelle (Bestuur) te kletsen en Joep (TR) en Mees (LZ) hadden elkaar nooit eerder gezien, dus maakten ook kennis.

Is er iets moois ontstaan uit de dates? Jazeker! Tijdens de borrel na afloop zagen we heel andere samenstellingen van groepjes. En iedereen was het eens: fijn om namen en gezichten aan elkaar te kunnen koppelen én van elkaar te weten wat we doen!

We hebben de volgende activiteit alweer in ons hoofd zitten. Het zou ontzettend leuk zijn om hier (nog) meer actieve vrijwilligers te mogen verwelkomen. Wat zou voor jou een leuke manier zijn om je collega’s van De Dolfijn beter te leren kennen? Laat het ons weten via de verenigingsmanager: gabrielle@dedolfijn.com.

Met bijna 1000 leden zijn we best een grote vereniging. Qua ledenaantal zitten we als zwemvereniging in de landelijke top tien. Al die leden, verdeeld over de zes afdelingen (leszwemmen, wedstrijdzwemmen, waterpolo, synchroonzwemmen, schoonspringen en triathlon) willen we een optimale sportervaring bieden.

En daar zijn vrijwilligers bij nodig. Om training te geven, maar ook om te zorgen dat de inschrijving voor wedstrijden goed verloopt, dat er opleidingen en bijscholingen beschikbaar zijn en dat iedereen zich veilig voelt bij De Dolfijn.

Om dat allemaal goed te organiseren, is een bestuur nodig. Binnen De Dolfijn hebben we ervoor gekozen om het bestuur onderaan de organisatie te zetten. Dat zijn de mensen waar de vereniging op kan bouwen! Daarop steunen de afdelingen met hun sporters.

Omdat sommige dingen binnen elke afdeling moeten gebeuren, werken de mensen binnen die commissies ook samen met hun collega’s van andere afdelingen. We noemen dit de dwarsverbanden. Zo werken de penningmeesters samen, maar ook de hoofdtrainers en de mensen die de materialen en opbergruimtes netjes houden.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top