Skip to content

NJK Korte baan, Middag Dag 2

Na even bijkomen in het hotel vanmiddag vooral veel 200m op het programma, met als eerste een 200 school voor Tijn. Dat hij er zin in had was duidelijk. Hij startte met lef wat resulteerde in een mooi PR (1:14,92) op de 100m. Ondanks een zwaarder tweede deel kon hij toch nog een 8e plaats vasthouden.

Megan, Puck en Yara (meisjes junioren 1-2) bonden de strijd aan op een nummer waar niet door iedereen naar uitgekeken werd, de 100 vlinder. Het werk van de trainingen was goed terug te zien, wat resulteerde in goede races en 2 hele mooie PR’s.

Voor Ario begon de middag met een 100 rug. Net als bij zijn races hiervoor het vuur weer in de ogen bij de start! Opnieuw een dik PR, bijna 2 secondes, en weer een mooi aantal plaatsen omhoog in het klassement.

Voor de meiden Junioren 3 en 4 de 200 vrij. Voor Dana een 6e plaats en voor zowel Emma Rose (2:21,88) als Mint (2:22,77) een PR bij de Junioren 3. Bij de Junioren 4 een mooie titel in een PR van 2:05,40 voor Angelina, maar was het Eefje die de show stal vanuit baan 9. Met een PR van ruim 5 seconden eiste ze het brons op!

De 50 vrij bij de jongens Junioren 3. Even een lekkere sprint na de 200 school en de nog te zwemmen 200 wissel in deze sessie voor Tijn. Nandor knalde voor het eerst door de grens van 26 seconde en liet de klok stoppen op een mooie 25,81.

Na de 100 vlinder nu de 200 rug voor de jongste meiden. Voor het eerst zo’n toernooi met een vol programma is toch even iets anders dan ze gewend zijn. Wellicht niet de races waar ze op gehoopt hadden, maar met een flink stuk uitzwemmen en de koppies even helemaal leegmaken kwamen alle drie de dames strijdvaardig terug, klaar voor de dag van morgen.

Ook voor Angelina en Eefje de 200 rug op het programma. Net boven de 2:20, maar opnieuw een mooie titel voor Angelina. En Eefje nu op baan 0 in plaats van op baan 9, maar opnieuw klaar om alles te geven. Haar inschrijftijd (2:35,77) werkelijk verpulverend met een 2:25,79 wist ze ook nu het beslag te leggen op de 3e plaats.

Als laatste nummer voor de estafettes voor de jongens een 200 wissel. Ario, Tijn en Nandor aan de start en alle drie met een PR terug op de kant. Voor Ario opnieuw 5 seconden van zijn PR af. That biy is on fire! Voor Tijn en Nandor weinig tijd om bij te komen, die moesten zich meteen klaarmaken voor de estafette.

De eerste estafette is voor de meiden, 4x 100 vrij. Eefje (1:01,19), Dana (1:03,77) Emma Rose (1:00,72) en Angelina (57,41) doken 3 seconden onder de inschrijftijd, maar moesten de meiden van ZPC Amersfoort in een kampioenschapsrecord voor zicht dulden. Niettemin een hele mooie tweede plaats.

Een andere grote prestatie vond tijdens deze race aan de zijlijn plaats. Door materiaalpech moest er in razend tempo van zwembroek gewisseld worden bij de jongens. Goed teamwork zorgde voor een wissel die Red Bull morgen nog maar even moet zien te evenaren. Adrenaline hoog, maar op tijd klaar voor de 4x 100 wissel. Nandor, Tijn, Floris en Jamie zwommen met één ‘weerstandsbroekje’ en drie keer heel ruim onder de PR-tijd naar 3:34,65.

Tijd om bij te tanken en op te gaan laden in het hotel. De Italiaan zal Happy met ons zijn vanavond! Op naar nog een mooie dag racen morgen.

Back To Top