Skip to content

NJK Korte baan, Dag 3

Na twee goede dagen, gingen we vol goede moed voor een goede derde en laatste dag van het toernooi.
De meisjes junioren 1-2 mochten hun klassement voortzetten met de 100 meter vrij. Dit leverde een mooie 1.07,98 (PR) op voor Puck van Wees, net gevolgd door Yara van Asselen die haar PR van 1.08.04 evenaarde. Megan zwom net boven haar PR, maar een prima begin van dag 3.

Daarna was het de buurt aan de junioren 3 en 4 op dezelfde 100 vrij. Mirre van Wijngaarden (PR) en Mint van Wees zwommen een nette race en eindigden rond hun beste tijden. Emma Rose Buitenkamp zwom in de laatste serie naar een hele mooie 4de plaats in een ruim PR (1.01,66).
Bij de junioren 4 zwommen Eefje Irvine en Angelina Rolman net boven hun beste tijden. Angelina won hier wel haar 6de individuele goud!!

Na de meisjes mochten de jongens de 100 school zwemmen. Ario Mirza is bezig met een sterk klassement en verbeterde zijn PR op deze 100 school ook weer met 4 seconden.
Tijn Hilders zwom bij de junioren 3 naar een nieuw PR in 1.15,21.

Twee meisjes meldde zich daarna voor de 200 vlinder. Dana Fahmi zwom deze 200 vlinder uitstekend in een zeer vlakke race en won in een nieuw PR het goud!! Indira van Aggele zwom een gedurfde race en was 8 seconden sneller dan haar inschrijftijd. Helaas maakte ze een foutje bij het keerpunt waardoor er een DIS achter haar naam kwam.

Toen was het alweer de buurt aan Tijn voor de 400 vrij. De vermoeidheid slaat een beetje toe, in een netjes vlakke race eindigt hij net boven zijn PR.

De junioren 3 meisjes 100 rug werd gezwommen door Indira en Emma Rose. Indira was nog niet helamaal bijgekomen van de 200 vlinder en zat net boven haar tijd. Emma Rose is in goede doen en zwom weer een mooi PR en behaalde daarmee de 5de plaats. Bij de meisjes junioren 4 stond naast Angelina en Eefje ook Senna van Laar aan de start voor hun 100 rug. Angelina en Eefje zwommen net boven hun tijd. Dit betekende wel het goud voor Angelina, helaas een zure 4de plaats voor Eefje. Voor Senna was dit haar enige kans dit toernooi en in een goed uitgevoerde race zwom ze een seconde van haar PR af.

Op de 100 vlinder jongens was Tijn alweer aan de beurt, samen met Nandor Szabo. Nandor zwom een hele sterke race en verbeterde zijn toch al goede tijd met bijna 4! seconden. Tijn zwom een nette race en pakte ook een PR!

Als afsluiting van de ochtend waren de klassement zwemmers en zwemsters weer aan de beurt. De meisjes zwommen alle drie een hele sterke race met grote PR’s. Megan verbeterde zich met wel 24! seconden, Puck met 9 sec. en Yara met 5 sec.!
Ario mocht de 200 vrij zwemmen en verbeterde zijn inschrijftijd ook met 8 seconden.

Middag:
Na een goede lunch en korte rustpauze laden de zwemmers zich op voor de laatste sessie.

Ario sloot de ochtend af en mag de middag sessie voor de dolfijn weer starten. Dat deed hij in een redelijke race op de 100 vlinder, een klein PR.

Yara, Puck en Megan gingen nu voor de 100 rug in het klassement. Na de sterke 200 school zetten ze alle drie de goede lijn door, met ook mooie PR’s op de 100 rug.

De jongens Nandor en Tijn gaven nog 1x alles in de laatste individuele race, de 200 vrij. Nandor deed dit in een mooi PR van 2.02,29 en opnieuw een keurige 5de plaats. Tijn zat helaas net boven zijn beste tijd.

Toen was het tijd voor de meisjes sprint op de 50 vrij. Emma Rose was gebrand op het winnen van een individuele medaille. Het lukte haar met de goede mindset en een geweldige race naar het brons te zwemmen beide junioren 3 in 27,45 (PR). Mint zwom op deze 50 vrij op haar PR.
Bij de junioren 4 zwom Angelina naar het goud (26,19), al was de race spannender dan ze had gehoopt. Eefje zwom voor het eerst onder de 29 seconden (28,84)!

De junioren 1-2 zwemmers sloten hun klassement vervolgens af met de 200 rug (jongens) en 200 wissel (meisjes). Ario zwom ook op deze 200 rug een mooi PR, nadat hij iets wat lang onderwater bleef hangen na de start😉. Dit betekend een score van 100% PR in zijn klassement en een nette 22ste plaats.

Yara, Puck en Megan probeerden zich nog 1x op te laden voor een pittige 200 wissel. Ze zwommen alle een nette race, maar de tank was aardig leeg. Geen PR’s op deze laatste afstand, maar ook zij kunnen terug kijken op een goed klassement en leerzaam weekend. Yara is in het klassement als 23ste geëndigd, Puck 27ste en Megan als 40ste.

De meisjes junioren 3 en 4 sloten hun individuele toernooi ook af met de 200 wissel. Mirre en Dana zwommen bij de junioren 3 beide een mooi PR van een seconden. Bij de junioren 4 won Angelina opnieuw het goud in een mooi PR. Eefje zat er deze keer net boven.

Als afsluiting handen we nog twee mooie estafettes. Nandor, Tijn, Jaimie en Ario zwommen samen de 4×100 vrij. De jongens zwommen een prima race. Tijn was in staat om nog dik onder zijn PR te splitten in 57,70.

Daarna mochten de meisjes het toernooi afsluiten met de 4×100 wissel. Eefje startte met een keurige 100 rug. Angelina kon als 2de overnemen en zwom een nette schoolslag!!. Na 200m lagen we nog steeds 2de, maar nu achter PSV. Indira nam over voor de vlinderslag en zwom opnieuw een goede 1.07, waarmee PSV in het vizier bleef. Emma Rose ging met een achterstand van 1,3 seconde te water en ging als altijd hard van start. Met nog 50 meter te gaan was de achterstand nog maar 4 honderste. Emma trok heel goed door en tikte als eerste aan!! GOUD na zo’n heerlijke race, mooie afsluiter.

De Dolfijn eindigt na dit goede toernooi als EERSTE in het medaille klassement!!

Back To Top