Skip to content

Competities en wedstrijden mogen weer

(dit bericht wordt aangevuld)

Fijn nieuws op de persconferentie van 25 januari: competities en wedstrijden in binnensportlocaties (dus ook in zwembaden) mogen weer georganiseerd worden! Ook de horeca mag weer open, ons Clubhuis dus ook. Lees hier wat dit betekent.

Wedstrijden

Vanaf 26 januari geldt de nieuwe versie van het Protocol Verantwoord Zwemmen, versie 10.1. Alle competities mogen weer opgestart worden, op de website van de KNZB vind je de meest actuele informatie hier over en natuurlijk word je via je eigen afdeling geïnformeerd over wedstrijden.

Publiek

Bij wedstrijden mag publiek aanwezig zijn, mits in bezit van een geldige QR code (coronatoegangsbewijs), met een vaste zitplaats én anderhalve meter afstand. Er mogen maximaal 1250 mensen in één ruimte aanwezig zijn en bij verplaatsing dient een mondkapje gedragen te worden (vanaf 13 jaar).

Dit betekent dat er weer toeschouwers bij de trainingen aanwezig mogen zijn. We verzoeken iedereen, met maximaal één begeleider per sporter te komen, te zorgen dat je in het bezit bent van een geldige QR code, een mondkapje te dragen bij verplaatsing én anderhalve meter afstand te houden. Toeschouwers dienen hun CTB te laten scannen door een De Dolfijn medewerker en volgen dezelfde route als de sporters naar binnen, dan de lange gang langs de kleedkamers door naar het einde en daar naar boven om naar de tribune te gaan. Of tijdens openingstijden via het Clubhuis natuurlijk!

Clubhuis

Het Clubhuis valt onder de horecaregels. Hier geldt dat het tot uiterlijk 22:00 uur open mag blijven. Ben je binnen, dan ben je in het bezit van een geldige QR code (coronatoegangsbewijs, vanaf 13 jaar). Bij bewegen door de ruimte draag je een mondkapje en onderling houd je anderhalve meter afstand. Je hebt een vaste zitplaats.

Routing

Iedereen van 18 jaar en ouder dient voor het binnengaan van het zwembad zijn QR code te laten scannen door een De Dolfijn medewerker. Via je afdeling hoor je welke ingang voor jouw training(en) gebruikt wordt, dat zal meestal op de eerste verdieping bij het Clubhuis zijn (bovenaan de trap). Van daaruit ga je door de gang naar de kleedkamers en dan naar het zwembad voor je training. Na je training kleed je zo vlot mogelijk om en ga je via de Verenigingsingang op de begane grond weer naar buiten.

Let op! Voor toegang tot het zwembad is een mondkapje verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar. Ook is een geldig coronatoegangsbewijs (CTB) verplicht voor iedereen vanaf 18 jaar. We verzoeken jullie vriendelijk, medewerking te verlenen aan de vrijwilligers die hierop toezien. zodat we samen weer veilig kunnen sporten. Dankjewel!

Alles in één overzicht

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top