skip to Main Content

Privacyverklaring

Dit is de privacyverklaring van Zwemvereniging De Dolfijn, gevestigd te  Amsterdam, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van  Koophandel onder nummer 40532114, hierna te noemen: `de Vereniging`.

Bewust of onbewust deelt u persoonsgegevens met ons. Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met uw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in dit statement voor u uiteengezet hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en welke rechten u heeft. Heeft u vragen naar aanleiding van het lezen van dit statement, stel uw vraag dan gerust per e-mail aan: michael@dedolfijn.com.

In onderstaande tabel kunt u snel en eenvoudig terugvinden met welk doel we welke persoonsgegevens van u verzamelen, hoelang wij deze bewaren en wie deze persoonsgegevens eventueel van ons ontvangen.

Doel Welke persoonsgegevens Grondslag Bewaartermijn Ontvangers
Onderzoeken of u lid kan worden en het uitvoeren van de lidmaatschapsovereenkomst. • Voornaam
• Achternaam
• Geslacht
• Geboortedatum
• Adres
• Telefoonnummer
• E-mailadres
Uitvoering van de overeenkomst Indien u lid wordt gedurende de looptijd van de overeenkomst + 7 jaar. De gegevens zijn nl gekoppeld aan de financiele administratie en daarvoor geldt een bewaartermijn van 7 jaar. Ze worden wel anoniem gemaakt.
Indien u geen lid wordt worden uw gegevens zo snel als mogelijk verwijderd.
• Verenigingsmanager
• Secretaris afdeling
Administratie • Voornaam
• Achternaam
• Geslacht
• Geboortedatum
• Adres
• Telefoonnummer
• E-mailadres
Uitvoering van de overeenkomst Gedurende de looptijd van de overeenkomst + financiële administratie voor 7 jaar. • Verenigingsmanager
• Kascommissie
• Penningmeester
• Belastingdienst
Versturen digitale berichten, waaronder nieuwsbrief • Voornaam
• Achternaam
• Adres
• Telefoonnummer
• E-mailadres
• Bankgegevens
• Betaalgegevens
Uitvoering van de overeenkomst Zolang als men lid is. • leden
Ter benadering na beëindiging lidmaatschap. Bijvoorbeeld voor een reünie of bijzondere gebeurtenis. • Voornaam
• Achternaam
• Adres
• Telefoonnummer
• E-mailadres
Toestemming Zolang als de toestemming niet is ingetrokken. NVT

Verstrekking van persoonsgegevens aan derden

Zonder uw toestemming verstrekt de Vereniging uw persoonsgegevens alleen aan derden als dit noodzakelijk is voor de uitvoering van de Overeenkomst die de Vereniging met u heeft, tenzij de Vereniging wettelijk verplicht is om uw persoonsgegevens te verstrekken aan deze derden. In de tabel in het begin van de privacyverklaring treft u een overzicht aan van de situaties waarin persoonsgegevens aan derden worden verstrekt.

Inzage, correctie en verwijdering van persoonsgegevens

U hebt het recht de Vereniging te verzoeken om inzage in uw persoonsgegevens (tenzij de Vereniging op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) niet gehouden is deze inzage te verschaffen) en om uw gegevens te laten aanvullen, verwijderen of af te schermen. U dient zich bij een dergelijk verzoek te identificeren. Indien u wenst dat uw gegevens verwijderd worden, zal de Vereniging deze verwijdering doorgeven aan alle andere organisaties die de betreffende gegevens van de Vereniging hebben ontvangen.

Beveiliging persoonsgegevens

De Vereniging treft passende maatregelen om uw persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies, ongeautoriseerde toegang, publicatie en onrechtmatige verwerking. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot uw gegevens, dat de toegang tot de persoonsgegevens afgeschermd is en dat onze veiligheidsmaatregelen regelmatig gecontroleerd worden.

De regels in het kort

Indien u zich als minderjarige wenst te registreren dient u hiertoe expliciete toestemming van uw ouder of voogd te overleggen

Links naar andere websites

De website kan links naar andere websites bevatten. Deze Privacyverklaring is alleen van toepassing op de websites van de Vereniging. Andere websites kunnen hun eigen privacybeleid hanteren. De Vereniging raadt u aan om voor het gebruik van andere websites altijd de betreffende privacyverklaring van die websites te raadplegen.

Wijziging van het privacy beleid

De Vereniging past haar privacybeleid van tijd tot tijd aan om deze up-to-date te houden. Op de websites zal steeds de meest recente versie van ons Privacyverklaring worden opgenomen. de Vereniging raadt u dan ook aan de Privacyverklaring regelmatig te raadplegen. Bij belangrijke wijzigingen zal de Vereniging er alles aan doen u per e-mail en via de websites te informeren.

Contactgegevens

Indien u vragen hebt over de verwerking van uw persoonsgegevens of de Vereniging wilt verzoeken tot inzage, correctie en/of verwijdering van uw persoonsgegevens, kunt u contact opnemen via onderstaande contactgegevens:
Verantwoordelijke: Secretaris Zwemvereniging De Dolfijn
E-mail: dbdolfijn@hotmail.com

Klacht over de verwerking van uw Persoonsgegevens

Natuurlijk helpen wij u ook graag verder als u een klacht heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens. Op grond van de AVG heeft u bovendien het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens over onze verwerkingen van uw persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Gewenst gedrag

Onze leden beschouwen ZV De Dolfijn als een veilige & prettige vereniging in de breedste zin van het woord. Dit komt niet vanzelf, hier stoppen we samen met onze leden, het bestuur, de commissies en de trainers, energie in.

Het creëren en behouden van een veilige, transparante sportomgeving om zo een perfect sportklimaat aan te bieden voor een ieder, dat is waar we voor staan en op sturen.

ZV De Dolfijn ondersteunt Code Blauw van de KNZB. Code Blauw staat voor: respect, sportiviteit, veiligheid en plezier!  ZV De Dolfijn werkt nauw samen met de zwembond de KNZB.

Onze trainers zijn in het bezit van een VOG, de benodigde trainers diploma’s en samen met Optisport, de exploitant van het Sloterparkbad, zorgen we voor een veilige omgeving.

Daarnaast hebben we zowel interne als externe professionele vertrouwenspersonen.

Intern Extern
vcp@dedolfijn.com vcp@knzb.nl

Voor het anoniem melden van ongewenst gedrag kunt u terecht bij het Centrum Veilige Sport.

Back To Top