Skip to content

In memoriam: Elles Alves de Sousa

Op dinsdag 27 juli is erelid van De Dolfijn Elles Alves de Sousa thuis in het bijzijn van haar gezin rustig overleden. Wat zullen zij haar enorm missen! We wensen Álvaro, Alvinho, Rosa en de kleine Joa heel veel sterkte met het dragen van dit enorme verlies.

Voor De Dolfijn en de afdeling Waterpolo in het bijzonder zal Elles een grote leegte achterlaten. Ondanks dat ze al geruime tijd ernstig ziek was, bleef Elles steeds optimistisch en vrolijk. Zodra het na de coronaperiode weer mogelijk was, kwam ze naar het zwembad. Temidden van haar geliefde waterpoloërs, van jong tot oud, voelde ze zich gelukkig en was niets haar teveel. Ze promootte de waterpolo sport, was altijd aanwezig om nieuwe (aspirant-)leden en hun ouders te ontvangen en te woord te staan en was, nadat ze zelf niet meer in het water lag, één van de meest fanatieke supporters van de teams van De Dolfijn.

In het bestuur had Elles officieel de functie van secretaris. Maar ze deed als lid van De Dolfijn en als commissie- en bestuurslid zo veel meer! Sinds 2004 stond zij samen met haar man Alvaro als jonge ouders de waterpolo pupilletjes toe te juichen. Of een hart onder de riem te steken als ze met 33-0 verloren… Vanaf 2009 raakte Elles meer betrokken en stopte ze enorme hoeveelheden tijd, geduld, kwaliteit en structuur in de afdeling én in de hele vereniging. Een ster in het binden en verbinden van de vele verschillende mensen en afdelingen, was Elles ook iemand die wel zorgde dat het goed kwam. Of het nu ging om het organiseren van de vrijwilligers voor de zwemvierdaagse, verzorging van alle spelers en speelsters tijdens toernooien of de proeftrainingen voor jonge leden: het werd geregeld.

Elles blonk uit in sportiviteit en liet tot het laatst toe een prachtige eeuwige glimlach zien. Alle inzet die zij de vereniging heeft gegeven, heeft ertoe geleid dat we haar op de Algemene Ledenvergadering van 2 december 2021 tot Erelid hebben benoemd.

Lieve Elles, we hebben genoten van jouw sprankelende persoonlijkheid en zullen je enorm missen.

Informatie over de uitvaart van Elles vind je in dit bericht.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top