Skip to content

ONK Korte baan, Dag 3

400m vrije slag Heren

Bas Takken nam het op tegen wereldtoppers op deze midden-lange afstand. In dit sterke veld wist hij de BRONZEN medaille veilig te stellen. Vervolgens namen Tim Hoogerwerf en Bart Sommeling plek achter het startblok voor de A-finale. Deze race monde uit in een zeer spannende strijd om het zilver. Helaas trok Tim deze keer aan het kortste eind en moest genoegen nemen met een BRONZEN medaille. Dat deed hij wel in een nieuw PR. Bart Sommeling moest genoegen nemen met een eervolle 5e plek.

400m wissel Dames

Djanilla Brink durfde het aan op dit loodzware nummer te zwemmen en deed dat niet onverdienstelijk. In de ochtend wist ze de BRONZEN plak bij de jeugd te pakken. Vervolgens wist ze in de middag haar PR nog eens met een seconde aan te scherpen.

100m schoolslag Heren

De schoolslag-mannen wisten mooie prestaties neer te zetten. Omar Raslan zwom in de B-finale een PR van 1.01.73. Juri Dijkstra was het toernooi zeer constant en zette wederom een 1.01.4 op de klokken. Noah de Schryver liet zien dat hij meedoet aan de top. Hij dook met zijn race voor de eerste keer onder minuut en pakte ZILVER met 59,86. Deze prestaties bieden perspectief voor een nieuwe NR op de 4×100 school. Een speciale vermelding voor Finn Vos en Lucas Ambrose die beiden een mooi PR wisten te zetten in de ochtend-sessie.

50m rug dames

Amber Celie en Femke Hoppenbrouwer wisten zich te plaatsen voor de B-finale en wisten een mooie 7e (Amber) en 4e (Femke) plaats te bemachtigen. De A-finale was sterk bezet door Dolfijn-zwemmers met Tamara van Vliet (7e plaats) en Elise Tanis (5eplaats).

50m vrije slag Heren

Maar liefst 5 mannen van de Dolfijn wisten een finale te behalen op dit nummer. Jens Krijgsman en Tom Lommers gingen van start in de B-finale en wisten resp. een 3e en 4e plaats te bemachtigen. De A-finale was een knaller met een 5e plek voor Kingue Struijf, BRONS voor en een geweldig PR van 22.08 voor Jesse van de A en GOUD in 20.99 voor Thom de Boer!

200m vrije slag Dames

In de B-finale van dit nummer wist Femke Hoppenbrouwer een mooie 3e plaats te bemachtigen. Daarnaast sloot Tamara Grove haar sterke toernooi af met een groot PR en de winst in een tijd van 2.02.44. De A-finale  werd gezwommen door Tessa Vermeulen en Imani de Jong. Tessa eindigde op een nette 5e plaats. Imani wist zich na een spannende strijd maar haar trainingsgenoot te kronen met het GOUD op spannende nummer.

200m rugslag Heren

In de series wist Kaito vriend en vijand te verassen met een geweldig PR van 2:05.55 en behaalde hiermee zijn eerste NK-medaille bij de jeugd (BRONS). Samen met Joep Hoogerwerf wist hij zich ook te plaatsen voor de A-finale. Kaito en Joep eindigen op resp. op de 8e en 5e plaats.

100m schoolslag Dames

In de paralympische finale wist Lisa Kruger een mooie ZILVEREN medaille te bemachtigen. In de series en B-finale lieten de schoolslag-dames Djanilla Brink, Isa Salvadore, Joy Willekus, Francesca Coppo en Yvette Buis zien hoeveel potentie er binnen de Dolfijn is op dit nummer. Daarbij Wist Isa ’s ochtends al het beslag te leggen op de GOUDEN jeugd medaille. ’s Avonds wisten Isa en Djanilla een 5e en 7e plek in de B-finale te bemachtigen.

50m vlinderslag Heren

Het 2e sprintnummer van de dag was wederom sterk bezet door de Dolfijn. Emiel van Oord wist in de ochtend al zijn eerst NK medaille te pakken bij de jeugd in en vorm van een geweldige ZILVEREN plak. Samen met Tom Lommers kon hij vervolgens de club vertegenwoordigen in de B-finale. Daar eindigde hij al 7e. Thom de Boer wist wederom de A-finale naar zijn hand te zetten in een nette 22.99. Mathijs Goosen greep net naast het eremetaal met een 4e plek. Jens Krijgsman eindige op de 7e plaats.

100m vlinderslag Dames

Jonna Wieling steeg vandaag boven zichzelf uit met een mooi PR van 1:01.63 en een tweede plaats in de B-finale. Elise Tanis wist ’s ochtends de A-finale te halen en eindige ’s avonds op de 7e plaats.

100m wisselslag Heren

De enige heer van de Dolfijn in de finale van dit nummer was Justus Ykema. Na een uitdagend weekend met ups en downs wist hij toch een flink PR te zetten van 56.79. Dit was ruim voldoende om zich te kwalificeren voor de B-finale, waar wij wederom onder de 57 seconden wist te duiken. Met een tijd van 56.94 eindige hij daar op de 3e plaats.

4x100m wisselslag Dames

Het toernooi werd afgesloten met estafettes, een garantie voor spektakel. Allereerst waren de dames aan de beurt. Dolfijn 2 bestond uit Amber Celie, Djanilla Brink, Femke hoppenbrouwer en Tamara van Vliet. Na een mooie race wisten zij de 5e plaats te behalen. Dolfijn 1 met Tessa Vermeulen, Isa Salvadore, Elise Tanis en Imani de Jong vocht lang een spannende strijd met VCZ. Uiteindelijk trokken ze aan het langste eind en stelde zo de ZILVEREN medaille veilig.

4x100m vrije slag Heren

Vervolgens namen de heren plaats achter het blok voor het laatste nummer. De inzet was hoog en de spanning was om te snijden. Zowel Dolfijn 1 als Dolfijn 2 had potentie om een gooi te doen naar het podium. Uiteindelijk zag Dolfijn 1 met Tim Hoogerwerf, Jesse van de A, Jens Krijgsman en Thom de Boer de inzet uitbetaald worden met een GOUDEN plak. De Dolfijn 2 met Kingue Struijf, Bart Sommeling, Tom Lommers en Joep Hoogerwerf deed lang mee in de strijd om een bronzen plak, maar greep uiteindelijk net mis. Zij zullen zich moeten herpakken en de volgende keer ook een plak af te dwingen.