Skip to content

Stemmen voor het Sportgala van Amsterdam

Op maandag 13 december vindt het jaarlijkse Sportgala van Amsterdam plaats. Tijdens dit gala worden de Amsterdamse topsporters in het zonnetje gezet en de winnaars bekend gemaakt van de Sportverkiezing (o.a. Sportman en Sportvrouw van het Jaar). Na een zeer succesvol zwemjaar zijn maar liefst twee Dolfijn-zwemmers genomineerd voor de verkiezing van Sportman van het Jaar!

Thom de Boer (29 jaar) maakte zijn Olympische debuut op de Spelen van Tokio. Een prestatie van formaat gezien het feit dat hij een fulltime baan combineert met een trainingsprogramma bij de vereniging onder leiding van Job van Duijnhoven (en daarvoor Rob Schut). Het behalen van de Olympische finale is een bekroning van een lang traject waarin Thom duidelijke keuzes heeft gemaakt in zijn route naar succes.

Arno Kamminga (26 jaar) was tijdens de Olympische Spelen de eerste Nederlandse man na Pieter van den Hoogenband die een individuele medaille won. Arno behaalde op de 100m en 200m schoolslag de zilveren medaille. Arno traint bij het High Performance Center van de KNZB onder leiding van Mark Faber.

Uiteraard hadden we graag gezien dat Kira Toussaint na haar Olympische finale, 2 wereldrecords en 3 EK-titels ook genomineerd was, maar dat is helaas niet het geval. Ook Lisa Kruger en Bas Takken behaalden voor De Dolfijn medailles op de Paralympische Spelen in Tokio, maar ook zij zijn niet genomineerd.

Om de winnaars van de verkiezing te bepalen kan iedereen stemmen op zijn/haar favoriete sporter. We hopen natuurlijk dat iedereen massaal stemt op 1 van onze eigen Dolfijn-zwemmers!

Stemmen is heel makkelijk en kan tot uiterlijk 3 december middels de volgende link: https://ipsc34cpu7n.typeform.com/Sportgala020. Stemmen dus!

Back To Top