Skip to content

Olympisch zilver voor Arno Kamminga

In de nacht van 25 op 26 juli 2021 (NL tijd) zwom Arno Kamminga in de finale van de 100m schoolslag op de Olympische Spelen in Tokio zichzelf naar een zilveren medaille in een tijd van 58.00s. Hiermee finishte hij slechts 0.63s achter het schoolslagkanon uit het VK, Adam Peaty.

Een geweldig resultaat waar wij als De Dolfijn ook mega trots op zijn.

Select gezelschap

Het is de eerste keer in de geschiedenis dat er een Nederlandse zwemmer een medaille haalt op de 100m schoolslag op de Olympische Spelen. Daarnaast schaart Arno zich als derde mannelijke zwemmer ooit die een individuele medaille op de Spelen haalt in een bijzonder gezelschap. Deze zilveren medaille heeft dus zeker een enorme gouden rand!!


Komende nacht

In dezelfde sessie plaatste Kira Touissaint zich als zevende voor de finale 100m rugslag. Ook komende nacht wordt het weer spannend dus!

Een leuk artikel met interview met Arno is hier terug te vinden: https://nos.nl/tokyo2020/artikel/2390974-tijd-is-arno-kamminga-s-beste-vriend

Alle resultaten volgen en het schema voor het zwemmen zien? Dat kan hier: https://olympics.com/tokyo-2020/olympic-games/en/results/swimming/olympic-schedule-and-results.htm

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top