Skip to content

Twee keer goud op NJK

Een succesvol NJK in zwembad De Vrolijkheid in Zwolle, afgelopen weekend. Met maar liefst twee gouden medailles liet De Dolfijn zien een belangrijke speler te zijn in de top van het synchroonzwemmen.

Zaterdag: technische uitvoeringen

Het weekend begon met de technische uitvoeringen op zaterdag. Net als bij het NK Senioren, in januari, werd ook tijdens dit NJK met het nieuwe jurysysteem gewerkt. Een ingewikkelde rekenmethodiek waarbij ook strategie belangrijk is: neem je extra risico met hoge moeilijkheidsfactoren, of maak je het je (iets) gemakkelijker en ga je voor een hoge jurywaardering?

Duetten

Als eerste was het de beurt aan de duetten. Met startnummer 3 zwommen Meltem en Thyra het Pirates duet. Met drie A elementen hadden ze gekozen voor een hoge moeilijkheidsgraad. Ze maakten geen fouten hierin, dus kregen geen basemarks, waardoor ze hun directe concurrenten ruim vier punten voor bleven.

Nederlands kampioen! Wat een heerlijk begin van het weekend.

Soli

Voor Thyra was het een drukke dag. Na de duetten moest zij zich direct gaan focussen op haar solo. Helaas kreeg ze voor haar beide hybrids een basemark. De concurrenten maakten minder foutjes, waardoor Thyra helaas net buiten het podium bleef.

Ploegen

Na opnieuw inzwemmen was het tijd voor de ploegen. Tijdens de Interregio kampioenschappen werd de Junioren ploeg, bestaande uit Meltem, Thyra, Laura, Sophie en Nomi nog achtste door een twee basemarks en twee nullen. Doel was om in ieder geval dat resultaat te verbeteren. Op de muziek Water Verve ging de ploeg aan de slag en behaalde ruimschoots het doel! Helaas nog wel één nul, dus geen podiumplek. Wel een aanzienlijke verbetering op de score voor artistieke impressie en op vrijwel alle elementen. Een vierde plaats was een prima prestatie.

Zondag: vrije uitvoeringen

Op zondag was het tijd voor de vrije uitvoeringen. De jurering was volgens het ‘oude’ systeem, dus de cijferboeken kwamen weer tevoorschijn en de coachcards waren niet nodig. Dat maakte de wedstrijden niet minder spannend!

Duetten

Met 11 deelnemers was er een behoorlijk startveld op de Duetten Vrije UItvoeringen. Laura en Meltem hadden voor hun Habanera duet de negende startpositie geloot, waardoor de meeste concurrenten hen al waren voorgegaan. Hun score van 67.2333 was ruim voldoende voor de eerste plaats.

Nederlands kampioen!

Soli

Bij de soli mocht Meltem als laatste van de 11 deelnemers aan de slag. Ondanks de tweede score voor de Uitvoering en een verbetering van het resultaat voor de Artistieke Impressie ten opzichte van de Interregio Competitie van haar Real Love solo, was de totaalscore net onvoldoende voor een podiumplaats. Vierde!

Ploegen

In een sterk deelnemersveld was de ploeg van De Dolfijn samen met Marit van DAW als tiende van de 12 deelnemers aan de beurt. Meltem, Thyra, Laura, Sophie, Nomi en Marit zetten een keurige kür neer met hier en daar wat foutjes. De concurrentie had echter niet stil gezeten, daardoor was een zesde plaats op dit onderdeel het maximaal haalbare.

Dankjewel @__siets__ voor de mooie foto’s (hoofdfoto, foto duet tech).

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top