Skip to content

Mooie resultaten op Interregio Senioren

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent in het synchroonzwemmen dat de focus komt te liggen op de uitvoeringenwedstrijden. Met nog steeds aandacht voor de figuren en limieten, wordt nu vooral heel hard gewerkt aan alle muzieknummers. De senioren komen als eerste aan de beurt, op zaterdag 7 januari openden zij in ons eigen Sloterparkbad het jaar met de Interregio muziekwedstrijd.

Binnen de inschrijving van acht soli (één technisch, zeven vrij), 20 duetten (vijf technisch, 15 vrij) en acht ploegen (alleen technische uitvoering) kwam De Dolfijn vier keer in actie:

  • Duet technische uitvoering: Charissa en Eva, Amanda en Marleen
  • Duet vrije uitvoering: Amanda en Marleen
  • Team technische uitvoering: Amanda, Marleen, Charissa, Eva, Claire, Meltem, Isis en Luna

Ondanks de beperkte lengte van het bad (de springkuil is maar 21m lang) is deze wedstrijd toch een prima generale repetitie voor het NK en konden de sporters goede wedstrijdroutine opdoen en zich meten met hun directe concurrenten.

Duetten

De loting van de startvolgorde bij de technische uitvoeringen duetten liet Charissa en Eva als eerste starten. Ze zetten een goede routine neer met een puntentotaal van 60.6290. Startnummer drie was voor Amanda en Marleen, zij haalden een totaal van 62.5577 en daarmee een prachtige derde plek.

Voor de vrije uitvoering hadden Amanda en Marleen startnummer 15 geloot. Er was dus even wat tijd om bij te komen tussendoor. hoewel drie uitvoeringen op één dag best een intensief programma vormt. Een mooie uitvoering leverde hen 64 punten op en resulteerde in een prima zevende plaats.

We hebben bij de duetten veel geleerd van de zwem zelf en de feedback gebruikt richting het NK met mooie verbeteringen.

coach Iris Pardieck

Ploegen

Bij de ploegen werd alleen de technische uitvoering gezwommen. Een gunstig startnummer zeven leverde een goede routine op die werd beloond met 66.4762, goed voor een derde plaats!

Dit was de première van nieuwe technische kür. We kregen een mooie bevestiging van de groei die het team heeft doorgemaakt met een score die drie punten hoger lag dan bij het NK vorig jaar.

coach Iris Pardieck

De foto’s bij dit bericht zijn gemaakt door Sietske Klein!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top