Skip to content

Succesvol NK in Zwolle voor synchroonzwemsters

In het weekend van 28 en 29 januari vond het Nederlands Kampioenschap voor Senioren en Masters plaats in Zwembad De Vrolijkheid in Zwolle. Een heel weekend synchroonzwemmen, met voor De Dolfijn volop medaillekansen. En die hebben ze ook gepakt: vier keer brons en één keer zilver!

Het was een gezellig, lang, warm en enerverend weekend waarin weer van alles gebeurde. Coach Iris kijkt terug:

Onze zwemsters hebben het hele weekend bewezen echt een team te zijn en alles als een team op te lossen. Ondanks het tijdelijke verlies van een neusklem hebben ze in de rest van de vrije teamroutine een zeer goede prestatie neergezet en is het gat ten opzichte van de nummer 2 dit seizoen veel kleiner geworden.

Zaterdag: technische uitvoeringen

Traditiegetrouw werden op zaterdag alle technische uitvoeringen gezwommen. Voor de Masters vormen deze altijd onderdeel van het eindresultaat, voor de duetten en soli bij de Senioren is dit niet het geval, dit zijn afzonderlijke wedstrijden. Met dus ook afzonderlijke medaillekansen!

Duetten

Bij de Masters zwommen Carola en Elise hun uitvoering in de categorie 30-39 naar een mooie derde plaats. Een prima uitgangspunt voor de finale van zondag!

Voor de Senioren ging de strijd om het brons tussen de twee De Dolfijn duetten. Met een verschil van 0,1548 ging de laatste podiumplaats nipt naar Charissa en Eva, Amanda en Marleen behaalden keurig een vierde plaats met bijna 2,5 punt afstand naar de nummer vijf.

Soli

Bij de soli Senioren wist Marleen wel het brons te behalen, met ruim 64 punten behaalde ze daar ook een prima score mee.

Ploegen

Voor de ploegen zijn de technische uitvoeringen de voorronde. Plaatsing bepaalt het uitgangspunt voor de finale.

De Mastersploeg in de categorie 25-34 plaatste zich als tweede voor die finale. Beatrice, Julie, Laura, Nikita en Sietske wisten, met ondersteuning van reserves Tessa en Christel, hun concurrent PFC Rheden met één tiende voor te blijven.

Bij de Senioren nestelden Charissa, Eva, Marleen, Amanda, Claire, Meltem, Isis en Luna zich met een comfortabele twee punten voorsprong op de derde plaats. Het edelmetaal lijkt ook daar onder handbereik.

Zondag: vrije uitvoeringen

Na een mooie maar emotionele opening, waarbij werd stilgestaan bij het helaas veel te vroege en plotselinge overlijden van gewaardeerd jurylid Lucienne van der Velde, was het tijd voor de vrije uitvoeringen in een uitverkocht zwembad.

Duetten

Carola en Elise wisten bij de Masters hun voorsprong op de nummer vier in de categorie 30-39 nog verder uit te bouwen en behielden hun derde plek. Brons dus, voor dit Masters duet!

Marleen en Amanda zwommen bij de Senioren hun duet naar een mooie zesde plek, het edelmetaal was hier nog even buiten handbereik. Maar als we op leeftijd kijken, geeft dit voor de NJK in april een mooi uitgangspunt: van de junioren duetten werden ze derde.

Soli

Een keurige 66 punten was het resultaat voor de vrije uitvoering solo van Marleen bij de Senioren. Goed voor een achtste plek in dit sterke deelnemersveld.

Ploegen

Bij de Masters ploegen werd het spannend. Zou de voorsprong van gisteren voldoende blijken te zijn voor het zilver? De concurrerende ploeg zwemt ook met vijf deelnemers, dus daar zit geen voor- of nadeel aan. Uiteindelijk blijft van de voorsprong het absolute minimum over: met 1/10.000 verschil behoudt de ploeg van De Dolfijn de tweede plaats.

Na regen komt zonneschijn, heet de uitvoering van de Senioren. De extra twee punten die ze met een enerverende uitvoering uitliepen op de nummer vier bracht geen verschil in het eindresultaat: brons voor De Dolfijn!

Juryleden

Zonder juryleden geen synchroonzwemwedstrijden! We zijn supertrots dat Anja Pardieck en Christiaan van der Hoeven namens De Dolfijn deel mochten uitmaken van de juryploeg voor dit weekend.

De foto’s bij dit bericht zijn gemaakt door Sietske Klein.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top