Skip to content

Mooie resultaten op NJK

Op 1 en 2 april vonden in Hoofddorp de Nederlandse Junioren Kampioenschappen Synchroonzwemmen plaats. Met een kleine, maar erg succesvolle deelname van De Dolfijn kijken we terug op een geslaagd weekend.

Voor het eerst werden op een NJK geen figuren gezwommen, maar technische uitvoeringen. In de technische uitvoeringen zit een aantal verplichte onderdelen (elementen) en deze uitvoeringen worden ook op een nét iets andere manier beoordeeld. Hoewel de WAQ (voorheen FINA) een uitgebreide set nieuwe en best complexe regels heeft vastgesteld, werken we in Nederland nog even met het oude reglement om de overgang minder groot te maken.

Bij de soli en duetten zijn de technische uitvoeringen en de vrije uitvoeringen aparte medaille evenementen. Voor de ploegen bepalen de technische uitvoeringen het uitgangspunt voor de vrije uitvoeringen, die dan als finale gezien kunnen worden.

Van De Dolfijn was een kleine delegatie van drie sporters aanwezig in Hoofddorp. Zij zwommen samen vijf uitvoeringen: één technische en twee vrije soli, een technisch en een vrij duet.

Zaterdag: technische uitvoeringen

Het eerste onderdeel op het programma was de technische uitvoeringen van de duetten. Amanda en Marleen Voesten zetten een sterke uitvoering neer, waarin hun groei van de afgelopen maanden goed te zien was. Met een score van 67.7154 zwommen zij zich naar een derde plaats en bronzen medaille.

Bij de soli startte Marleen als vierde. Ze liet een prachtige solo zien en behaalde zeer verdiend met 65.6480 de derde trede van het erepodium: brons!

Zondag: vrije uitvoeringen

Op zondag werden ook eerst de duetten gezwommen. Het deelnemersveld was hier groter én sterker. Amanda en Marleen lieten weer een hele sterke zwem zien en positioneerden zich met 67.1667 op een prachtige vijfde plaats.

Daarna was het tijd voor de solisten, met Marleen als derde en debutante Meltem Yügnük met startnummer vijf. Ook hier weer een sterk en gemengd deelnemersveld, met zeer ervaren solisten en nieuwkomers. Goede uitvoeringen van beide dames zorgden voor een zesde plek voor Marleen met 66.0333 en een zevende positie voor Meltem met 64.2667.

Ik ben super trots op ze!

Iris Pardieck, hoofdtrainster

Terugblik coach Iris

Met voldoening kijkt Iris Pardieck, hoofdtrainster van de afdeling Synchroonzwemmen van De Dolfijn, terug op het NJK: “We zetten onszelf bij deze eerste keer technische soli en duetten bij de Junioren geweldig op de kaart met twee bronzen medailles. De technische uitvoering van het duet van Amanda en Marleen had zelfs de hoogste uitvoeringsscore! Ze hebben met een hoge energie gezwommen en echt laten zien waar we aan hebben gewerkt de afgelopen maanden, ik ben super trots op ze. Bij de vrije uitvoeringen op zondag heeft Meltem mooi ervaring kunnen opdoen, ze heeft krachtiger gezwommen dan op de Interregio, wat eigenlijk altijd de ‘generale’ is voor het NJK. En het Tetris duet [vrije uitvoering van Amanda en Marleen, red.] kende zo een mooie afsluiting.”

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top