Skip to content

In memoriam Cecile Jongejans

Deze week bereikte ons het bericht van het overlijden van Cecile Jongejans.

Er is ons hierbij een uitzonderlijke vrouw ontvallen die voor de zwemsport in het algemeen en voor de schoonspringsport in het bijzonder heel veel heeft betekend. Cecile was schoonspringen, eerst als de moeder van de beroemde meervoudige Olympiagangers Daphne en Edwin, later als trainster en coach van vele kinderen van jong tot oud. 

Haar motiverend en coachend vermogen in zowel trainingen als wedstrijden was onuitputtelijk en is voor veel schoonspringers, binnen en buiten de sport, een steun en toeverlaat geweest. Een echte schoonspringmoeder.

Cecile heeft decennia lang vele functies binnen de schoonspringsport vervuld. Van begeleider van Nationale Ploegen tot het runnen van een eigen vereniging.

In de laatste jaren van haar carrière heeft zij zich voor De Dolfijn met veel energie ingezet voor onze springers, met name de Masters.  Naast training en coaching zette zij zich als vrijwilliger tomeloos in bij o.a. de Amsterdam Diving Cup en andere activiteiten van de club. 

De club verliest in haar een inspirerende en geliefde Dolfijner en zij zal altijd een bijzondere plek innemen in onze harten.

Er is een campagne opgestart om geld in te zamelen voor KWF, klik op deze link om te doneren.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top