Veiligheid voorop bij De Dolfijn!
Binnen De Dolfijn hechten we veel waarde aan veiligheid. We bieden onze sporters een omgeving waar ze onbezorgd kunnen sporten. En we zorgen dat onze vrijwilligers steeds up-to-date zijn met hun veiligheidskennis.
Ontruiming
Wat moet je doen als het alarm afgaat in het Sloterparkbad? Lang niet iedereen weet het precies en daarom was het op zaterdag 8 oktober tijd voor een gezamenlijke ontruimingsoefening. De huurders van het Sloterparkbad waren allemaal uitgenodigd en onder leiding van een extern bedrijf hebben we een aantal scenario’s voor ontruiming geoefend. Super leerzaam! Natuurlijk willen we het nooit nodig hebben, maar het is fijn én belangrijk om te weten wat je moet doen en wat je van elkaar kunt verwachten.
EHBO
In een zwembad kan van alles gebeuren. Een geruststellend idee als trainers, toezichthouders en andere aanwezigen in het zwembad weten hoe ze moeten handelen wanneer er iets met iemand gebeurt. Op zondag 9 oktober heeft een groep van 14 Dolfijn vrijwilligers een workshop EHBO gekregen en op 23 oktober volgt nog eens een groep van 15 mensen. In januari start weer een volledige EHBO cursus. Interesse? Meld je dan hier aan.
Zwemmend redden
Later in de week, op woensdagavond 12 en zaterdagochtend 15 oktober, was het tijd voor reddingen in het water. Twee groepen vrijwilligers oefenden hun vaardigheden in het zwemmend redden, inclusief het opduiken van een pop in het diepste bad waar ze lesgeven. Ook hier werden weer veel certificaten uitgereikt.
Voorkomen
We zijn trots op onze vrijwilligers en blij dat zij op deze manier zorgen voor een veilige omgeving voor onze sporters. Als er iets gebeurt, kunnen we op hen vertrouwen. Dank jullie wel daarvoor!
Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Zorg dus ook dat je zelf bijdraagt aan je eigen veiligheid én die van je medesporters. Perrons van het zwembad zijn niet gemaakt om op te rennen, dus loopt rustig. Kijk om je heen waar de nooduitgangen zijn en zie je er iets vóór staan, haal het weg of meld het aan je trainer. Voel je je niet lekker of merk je dat een medezwemmer zich niet goed voelt, meld het aan de trainer. Doe dat ook als je ziet dat er iets kapot is in het zwembad. Zo houden we samen onze zwemplek veilig!
Sociale veiligheid
Fysieke veiligheid is belangrijk, maar ook sociale veiligheid. Wist je dat we twee Vertrouwenscontactpersonen hebben binnen De Dolfijn? Je vindt hun gegevens hier. Zit je ergens mee, aarzel niet om hen te benaderen. Ze zijn er ook voor jou!
Comments (0)