Submit to FacebookSubmit to Twitter

De dolfijn geeft zwemles volgens de zwemlesmethode van de KNZB: SuperSpetters. Uitgangspunt van deze methode is twee zwemlessen per week. Bij De Dolfijn is het echter ook mogelijk om één les per week te volgen. De methode heeft aan het eind één diploma, dat gelijk staat aan het zwemABC. Kinderen met een SuperSpetters KNZB-diploma zijn helemaal zwemveilig.

Dat ouders Superspetters waarderen met een 8,1 leest u in dit persbericht: http://goo.gl/2o0vqT.

Voor SuperSpetters krijgen de kinderen eenmalig een zwemboek met informatie en verhaaltjes, een zwembril en een badmuts. Voor de lessen is daarnaast zwemkleding verplicht. Ook worden tijdens de lessen zoomers (kleine flippers) gebruikt om de crawl-zwemslagen goed aan te leren. Raakt u zwemboek, zwembril of badmuts kwijt, dan verzoeken wij u zelf voor vervanging te zorgen. Zwembrillen en badmutsen zijn bij allerlei webwinkels en bij sportwinkels te koop. Het zwemboek kunt u bij de KNZB bestellen.

Informatie over SuperSpetters

SuperSpetters is de zwemlesmethode van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) waarbij kinderen op een leuke manier goed leren zwemmen en er veel aandacht is voor persoonlijk contact.

Kinderen vanaf 5 jaar krijgen in kleine groepjes zwemles van gediplomeerde lesgevers die in het bezit zijn van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Na de periode waarin kinderen gewend raken aan het water, worden eerst de crawlslagen aangeleerd en vervolgens de enkelvoudige rugslag en de schoolslag.

Ouders worden goed op de hoogte gehouden van het leertraject.

Wanneer een kind twee keer per week zwemles heeft, kan het in sommige gevallen in 10 maanden het KNZB zwemdiploma behalen en zwemvaardig zijn.

Hoe snel een kind leert zwemmen, verschilt van kind tot kind. We kunnen dus geen garantie geven dat het halen van een diploma ook daadwerkelijk binnen die tijd lukt.


De belangrijkste voordelen van SuperSpetters

 • Voor kinderen vanaf 5 jaar
 • Groepjes van maximaal 8 kinderen (1 lesgever) of 12 kinderen (2 lesgevers)
 • Gediplomeerde lesgevers met een VOG
 • Afzwemmen voor het KNZB Zwemdiploma
 • De borstcrawl en rugcrawl als uitgangspunt
 • Survival-elementen en fun
 • Gebruik van een badmuts, zwembril en zoomers (kleine flippers)
 • Geen gebruik van drijfpakjes of andere drijfmiddelen
 • Een eigen zwemboek om voortgang te volgen
 • Beloningsmomenten met stickers
 • Regelmatige communicatie met de ouders over vorderingen van het kind

 Voor meer informatie: https://www.superspetters.nl/

Zwemvaardigheid en snorkelen

De dolfijn leszwemmen biedt ook zwemles aan voor de diploma's zwemvaardigheid en snorkelen.

Bij de drie zwemvaardigheidsdiploma's leer je de wedstrijdzwemslagen en maak je kennis met wat waterpolo en synchroontechniek. Zwemvaardigheid wordt op maandag en woensdag gegeven. Voor meer vragen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Heb je altijd al eens willen leren snorkelen of zou je graag willen dat je iemand kon redden uit het water dan is dit nu je kans! Elke woensdag van 18:00- 19:00 uur wordt er snorkelen gegeven. We geven een uitgebreidere vorm van snorkelen waarbij ook reddingszwemmen bij toegevoegd is. Je kan hiervoor 3 zwemdiploma's behalen die rechtsgeldig zijn om mee te snorkelen in het buitenland!!!

Heb je meer vragen of wil je graag een training bij wonen....

Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Attachments:
Download this file (SuperSpetters_logo.jpg)SuperSpetters_logo.jpg[logoSuperspetters]231 kB