Submit to FacebookSubmit to Twitter

Eerste superspetters-diploma's uitgereikt

Woensdag 6 juli 2016 hebben 9 kinderen die volgens de Superspetter-methode les hebben gehad, afgezwommen en allemaal hun Superspetters-diploma gehaald. De kinderen hebben iedereen laten zien dat ze met kleren aan kunnen zwemmen en vier zwemslagen beheersen. Ze hebben allemaal een PR (persoonlijk record) op de 25 meter gezwommen, dat achter op hun diploma is geschreven. En ze hebben met een dolfijn gezommen.

Alle afzwemmers gefeliciteerd met jullie diploma! 

 

Diplomazwemmen stapt over op Superspetters

Zwemvereniging de Dolfijn is in september 2015 gestart met het aanbieden van SuperSpetters, een zwemlesmethode ontwikkeld door de KNZB, de Nederlandse Zwembond.

 

Met SuperSpetters leren kinderen op een leuke, veilige en snelle manier zwemmen. De borst- en rugcrawl worden als eerste aangeleerd, omdat kinderen deze slagen veel makkelijker en sneller beheersen. De methode is gericht op het aanleren van vaardigheden en maakt gebruik van materialen zoals een badmuts, bril en flippers. Hierdoor kunnen kinderen zich beter concentreren op het oefenen van de zwemslagen en leren ze sneller zwemmen. De lessen bevatten ook survivalelementen zoals oriëntatie onder water, water trappen en drijven. De kinderen sluiten deze lesmethode af met één diploma, vergelijkbaar met het eindniveau van het C-diploma. Het voordeel hiervan is dat er tussentijds geen uitstapmomenten zijn, waardoor uiteindelijk meer kinderen zwemveilig zijn.

 

Kijk mee met de officiële start: https://www.youtube.com/watch?v=w2oGo82neHQ