Submit to FacebookSubmit to Twitter

 

Afgelopen zondag, 1 juni, heeft ons team het traditionele Dijkglas tournooi gespeeld. Bij zo’n tournooi ver weg weet je nooit van te voren welk niveau tegenstanders je aan kan treffen. Het tournooi begon om 12:00 en wij moesten al snel het opnemen tegen TZV Vahalis. Vanaf het opzwemmen was ons team oppermachtig. Vooral het eerste 1e partje lieten wij erg sterk spel zien. Bas schoot ongeveer alles raak, ook de strafworpen. Verder waren de combinaties en samenspel erg sterk. Kortom een prima start met een 4-0 overwinning.

De tweede wedstrijd, tegen De Zijl uit Leiden, was ons team weer in prima vorm. Wel nam ons overwicht gedurende de wedstrijd iets af. Het spel was soms iets slordiger maar nog steeds erg sterk. De Zijl wordt door kenners gezien als een sterke vereniging. Gelukkig konden wij ze met 5-1 de baas blijven.

De derde wedstrijd tegen AquaPoldra was de meest moeizame. We hadden in het water een groot overwicht. Echter door het prima op de man verdedigen van de tegenstander hadden we moeite met de kansen benutten. Kansen hadden we genoeg. Na een paar mooie acties werd de wedstrijd met 1-0 in ons voordeel beslecht.

Kortom om 17:15 mochten we, als ongeslagen winnaar van onze poule, aantreden in de kruisfinale tegen de nummer een van de B-poule. Dit was Zv Westland Dijkglas. Zij hadden al in de poule wedstrijden laten zien een tegenstander van formaat te zijn.

De finale begonnen we sterk en met een licht overwicht. De kansen gingen heen en weer. Er werd hard gevochten om de bal. De doelpunten waren over en weer. Vlak voor tijd wisten we gelijk te maken in een 3-3 score. Dit resulteerde in een verlenging van 2 maal 3 minuten. In deze perioden ging het spel weer gelijk op. Tot de laatste 5 seconden was de stand nog gelijk. Helaas viel in deze laatste 5 seconden ook het winnende doelpunt voor de tegentander.

Kortom we hebben een fel bevochten tweede plaats weten te veroveren met een aantal zeer sterke wedstrijden. Ik mag wel zeggen dat jullie de beste wedstrijden van het seizoen gespeeld hebben.

Ook wil ik graag alle supporters en ouders bedanken voor het lange wachten. De beloning was een zeer spannende en leuke finale wedstrijd.

De spelers vlnr zittend Yassin, Mitchell, Maurice

Staand vrnl, Bas, Jasper Fien, Patty, Robin (invaller als keeper)