Submit to FacebookSubmit to Twitter

fotopersberichtweek38-200pxUitstekende resultaten juniorenselectie KNZB op WJK Synchroonzwemmen

Van woensdag 12 tot en met zondag 16 september zijn in Volos, Griekenland de Wereld Junioren Kampioenschappen Synchroonzwemmen gehouden. Hier hebben ook 5 zwemsters van De Dolfijn aan deelgenomen. Roxy Swiebel, Ilse Bosman, Lisette van Zanen, Ceylan Dursun en Margot de Graaf hebben samen met hun maatjes van de juniorenselectie van de KNZB een uitstekende prestatie neergezet en hiermee het synchroonzwemmen van Nederland weer duidelijk op de internationale kaart gezet.

 

Het Kampioenschap begon op woensdag en donderdag met de voorrondes duet, groep, solo en combinatie. Het Nationaal junioren duet bestaande uit Lynn van Krimpen en Anouk Horrevorts (beide De Dokkelaers, Hilvarenbeek) zette in deze voorronde de toon met een 12e plek. De groep met Ilse, Roxy, Margot (De Dolfijn), Anouk, Lynn, Kim (De Dokkelaers) Christina en Nienke (ZPCH Hoofddorp) wisten vervolgens in de voorronde groep een goede 14e plaats te behalen.

Op donderdagochtend was het de beurt aan de soliste van Nederland Margot de Graaf. Vooraf zou een finale plaats al prachtig zijn maar Margot zwom een uitstekende uitvoering op muziek "out of my league" en wist een aantal toplanden achter zich te houden waaronder Frankrijk en vond zich na de voorronde terug op een prachtige en onverwachte 9e plaats.

In de avond was het de beurt aan de combo, ilse, Roxy, Margot (De Dolfijn), Anouk, Lynn, Kim (dokkelaers) Christina en Nienke (ZPCH) aangevuld met Karlijn (Dokkelaers) en Ceylan (Dolfijn). Deze uitvoering liep niet helemaal zoals verwacht maar de groep wist toch nog net een finaleplaats te bemachtigen, 12e!!

Plaatsing voor de finales groep, duet en solo was nog afhankelijk van de techniekwedstrijd die op vrijdag gezwommen werd. Ook hier deed Nederland goede zaken. 3 zwemsters bij de eerste 35 van de Wereld (Anouk, Margot en Lynn)!! Ook de andere zwemsters deden het zo goed dat Nederland met groep naar de 11e plaats steeg en duet een plaatsje steeg in de ranking en Margot haar 9e plaats goed vast hield.

Zaterdag en zondag dan de finaledagen. Het Duet van Nederland wist zaterdagochtend hun uitstekende 11e plaats vast te houden. Ook in de avond kon de groep hetzelfde huzarenstukje herhalen, ook een 11e plek. Zondagmorgen wist Margot wederom een prima uitvoering te zwemmen en behield haar prachtige 9e plaats van de wereld bij de solisten en hield wederom de soliste van Frankrijk achter zich en verkleinde haar achterstand op de Italiaanse soliste. En zelfs de combinatie van Nederland wist nog een plekje te stijgen in de eindranking: ook 11e!! Nederland behaalde in de eindrangschikking van dit Kampioenschap overall een 10e plaats.

De laatste keer dat de Nederlandse juniorenselectie een finaleplaats behaalde op de Wereld Juniorenkampioenschappen was in 2004 in Moskou. Toen behaalde Nederland een 12e plaats bij de combinatie. Het is nog langer geleden dat op alle onderdelen van het WJK finaleplaatsen werden herhaald.

De Nederlandse juniorenselectie heeft dan ook grote progressie gemaakt in de afgelopen jaren door vooral meer en intensiever te trainen waarbij land- en watertraining goed op elkaar is afgestemd. Groot compliment dan ook aan bondscoach van de KNZB Leonie Cornielje, assistent bondscoach Jitske Cornielje, Cura Fysiotherapie te Hoofddorp, assistent coach voor deze wedstrijd Igna Vermeulen en alle andere trainers van de verschillende verenigingen en sponsoren van het programma van de KNZB die dit mede mogelijk hebben gemaakt!!

Voor meer informatie over dit WJK zie ook de websites van www.margotdegraaf.nl en www.mijnzwemheld.nl