Submit to FacebookSubmit to Twitter

PERSBERICHT

Waterpolo-heren De Dolfijn winnen in Wageningen van de Rijn

Na het verlies tegen de koploper de Meer uit Culemborg moest afgelopen weekend gewonnen worden in Wageningen tegen het lager geklasseerde De Rijn. De Rijn dat bekent staat om haar fysieke waterpolo nam in de eerste periode het initiatief en nam al direct in het begin een voorsprong van twee doelpunten. De Amerikaanse center speler Kenny Flanagan scoorde nog wel voor de Dolfijnheren in de eerste periode des al niet te min sloten de Amsterdammers de periode af met een 3-1 achterstand. In de tweede leek de Dolfijn het initiatief in eigenhand te nemen. Stephen Gravestein scoorde al na 20 seconden in de tweede periode.  De Dolfijn bleef echter moeite houden met de harde pressing van De Rijn. De Rijn wist zelfs uit te lopen naar een 5-2 voorsprong. Het zelfde beeld bleef in de derde speelkwart. De Dolfijn bleef moeite houden met de pressing van De Rijn en ging meer tegen zichzelf spelen dan tegen de tegenstander. Echter ook de Rijn begon deze periode fouten te maken. Na een gehaaste overtal situatie die knap werd gestopt door keeper Frank Viveen was het Imre Aniba die uit de contra aanval wist te scoren.  Geen minuut later was het wederom Imre Aniba die nogmaals scoorde uit een contra aanval. Helaas scoorde de gastheren uit Wageningen nog enkele seconden voor tijd de 6-4.

In de vierde periode was het alles of niets voor de Amsterdammers. In deze alles beslissende periode leek alles op zijn plaats te vallen voor de Amsterdammers. De verdediging maakte geen foute meer en aanvallend ging het stukken beter. Het was de ontketende Stephen Gravestein die tot driemaal toe wist te scoren in de laatste spannende periode. Dit bracht de eindstand op 6-7 in het voordeel van de Amsterdammers. Na afloop kon coach van den Heuvel opgelucht adem halen en concludeerde dat dit echt een team overwinning is geweest.

Overige spelers aan Amsterdamse zijde: Guido Smit, Bert Woudwijk, Cedric Sijlbing, Tim Cosulich, Danny Brouwer en Bert Jonker. Interesse om direct waterpolo te spelen in het Sloterparkbad bij zwemvereniging De Dolfijn kan men kan men internetten met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aquatraining bij De Dolfijn

Voor iedereen die van zwemmen houdt en die wel of niet op een redelijke manier de school- rug en borstcrawl kan uitvoeren is er bij De Dolfijn een unieke kans om in groepsverband op meerdere wijzen te gaan trainen.

Onder leiding van ervaren instructeurs met zelf veel zwemervaring kan men wekelijks een training gaan volgen. Vooral in groepsverband kunnen trainen geeft een extra dimensie in vergelijk met het individuele conditiezwemmen. Op maandagavond van 19.15 tot 20.15 uur kan men werkelijks trainen bij Aquavaria/trimzwemmen, zwemvaardigheiddiploma’s 1, 2 en 3, conditiezwemmen, Masters Swimming en triatlonzwemmen. Afzonderlijke kleine groepen waar men naast het verbeteren van zwemslagen, starts en keerpunten aandacht besteed wordt aan individuele uitvoering. Conditie en Masters zwemmen biedt twee maal per week en Triatlon zelfs vijf mogelijkheden per week. En er is geen wachtlijst ook niet bij leren zwemmen van volwassenen. Informatie over alle mogelijkheden kan men verkrijgen telefonisch nog bij Piet Derks, tel 020 669 03 77 en www.dedolfijn.com

Open Kerstklaverjas 16 december

Zwemvereniging De Dolfijn houdt op woensdagavond 16december de jaarlijkse KERSTKLAVERJAS.

Er wordt gespeeld om mooie prijzen oa beschikbaar gesteld door oa: Lederwaren de ROOIJ Tussen Meer 69, Ambachtlelijke SLAGERIJ Lowie Tussen Meer 77, TROMP kaashuis Utrechtsestraat 90 en Juwelier NUSSELEIN Burg de Vlugtlaan 194 en Kinkerstraat 284-286.

Het toernooi begint om 20.00 uur en wordt gehouden in het clubhuis van De Dolfijn in het Sloterparkbad.

Bereikbaar met openbaarvervoer tramlijn 14. Voor inlichtingen kan men bellen met Herman Rademaker, telefoon 020 – 6193024 of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Landelijk succes Dolfijn-sponsor Kaashuis Tromp

In de jaarlijkse strijd om het Gouden Kaasmes en de titel Nederlandse Kaasspeciaalzaak 2010 is Kaashuis Tromp Utrechtsestraat 90 derde geworden. Waterpolospeler en Dolfijnsponsor Henk van Kol dong mee naar de allerhoogste landelijke waardering en behoort als nieuwkomer tot de topzaken van Nederland van de Grote Kaas & Delicatessen Branche.