Submit to FacebookSubmit to Twitter

fotopersberichtweek38-200pxUitstekende resultaten juniorenselectie KNZB op WJK Synchroonzwemmen

Van woensdag 12 tot en met zondag 16 september zijn in Volos, Griekenland de Wereld Junioren Kampioenschappen Synchroonzwemmen gehouden. Hier hebben ook 5 zwemsters van De Dolfijn aan deelgenomen. Roxy Swiebel, Ilse Bosman, Lisette van Zanen, Ceylan Dursun en Margot de Graaf hebben samen met hun maatjes van de juniorenselectie van de KNZB een uitstekende prestatie neergezet en hiermee het synchroonzwemmen van Nederland weer duidelijk op de internationale kaart gezet.

Submit to FacebookSubmit to Twitter

12092011 PERSBERICHT

 

start waterpolocompetitie De Dolfijn in Sloterparkbad

- De Dolfijn-INFOstand zaterdag op Sportmarkt Osdorpplein -

 

Bij het Dolfijn-INFOstand promotieteam kan men zaterdag van 10 tot 16 uur op het Osdorpplein tussen Hema en de Shopperade op de jaarlijkse SPORTMARKT Osdorp alle informatie verkrijgen over leren zwemmen en andere activiteiten bij de zwemvereniging De Dolfijn. Vooral waterpolo, wedstrijdzwemmen, schoonspringen, Synchroonzwemmen, snorkelen, triathlon, les en diplomazwemmen met zwemvaardigheids-diploma’s en zwemmen van volwassenen. En de vele mogelijkheden van sportbeoefening in het Sloterparkbad.

Tevens is de inschrijving mogelijk voor de gratis 31e Jeugd Open Zwemdag voor meisjes en jongens van 6 tot en met 11 jaar op zondag 9 oktober in het Sloterparkbad. Alles hierover kan men ook lezen op de website: www.dedolfijn.com

 

Youri Visser wint Wim Meester Visdag Bokaal

Een select Dolfijn gezelschap nam onder tropisch temperaturen deel aan de jaarlijkse 41e Dolfijn Visdag op Zijdewind om de Jeugd Visdagbokaal Wim Meester en de seniorenbeker Ab Fienee Visdagbokaal.

Winnaar bij de jeugd werd Youri Visser(15 vissen) en Piet Rikkelman (33 vissen) bij de senioren.

 

Gratis toegang waterpolowedstrijden

Men heeft zaterdagmiddag 17september gratis toegang tot zes thuisuitwedstrijden van de Dolfijn in het Sloterparkbad. Toegang heeft men via de ingang clubhuis op de eerste etage van het Sloterparkbad. De wedstrijdmiddag begint om:                        

15.30  pupillen o11-1 – ZPCH Hoofddorp                 16.15  jeugd o13-2 – ZPCH Hoofddorp

17.00 jeugd o13-1 – ZPCH Hoofddorp                      17.45 jeugd o15  – Amstel Vinkeveen

18.30 jeugd o19  – Alliance-ZWV-Nereus                 19.15 uur jeugd o17  – Alliance-ZWV-Nereus           

Natuurlijk is het fraai ingerichte clubhuis op de eerste etage geopend tijdens de wedstrijden voor het

nuttigen van een drankje en hapje. Bij interesse om direct waterpolo te spelen in het Sloterparkbad bij zwemvereniging De Dolfijn  kan men via internet Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en alles over de vereniging  www.dedolfijn.com  Informatie over les- en diplomazwemmen De Dolfijn via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Dolfijn zwemploeg vergroot voorsprong in landelijke hoogste zwemcompetitie
Ook deel 3 van de KNZB-hoofdklasse E.ON zwemcompetitie heeft de ploeg van De Dolfijn op haar naam geschreven. Met 80 punten voorsprong op nummer 2 het Amersfoortse AZ&PC voert De Dolfijn nu na drie ronden met 300 punten afstand stevig aan. Voor veel zwemmers was het een zware middag; er stond voor een aantal zwemmers 400 wisselslag en 200 vlinderslag op het programma. De wedstrijd begon met nog een zwaar nummer: 4x200 vrije slag dames, welke afgetekend werd gewonnen door De Dolfijn. De ploeg was zeer gemotiveerd om ook deze ronde op haar naam te schrijven. Dat blijkt ook uit de goede tijden die op de klokken verschenen. Met nog twee ronden te gaan lijkt het erop dat De Dolfijn voor de vierde keer achter elkaar het Kampioenschap van Nederland op haar naam kan schrijven.  Op de Winder kampioenschappen in Hilversum behaalden de Amsterdamse jeugdzwemmers 57 ereplaatsen. De zwemmers van De Dolfijn eisten ook deze keer weer veel podiumplaatsen op, in totaal 29 keer goud, 18 keer zilver en 10 keer brons. In Diemen overleed afgelopen week de succes jeugdzwemtrainer Rob Gase uit de jaren negentig. De waterpolodames De Dolfijn wonnen met 6-2 van AZVD Assendelft. De heren gingen na een spannende strijd letterlijk onder met 6-7.

Overlijden zwemtrainer Rob Gase
Op 12 januari overleed Rob Gase in Diemen de zwemtrainer van De Dolfijn uit de jaren 90. De succestrainer uit het team van Kees Vervoorn behaalde vele landelijke successen met de Amsterdamse jeugd. De begrafenisplechtigheid zal plaatsvinden op woensdag 20 januari om 11 uur in de aula van begraafplaats de Nieuwe Ooster te Amsterdam.

Goede prestaties Dolfijn-zwemploeg
Een grote ploeg van De Dolfijn nam deel aan de Winter Kringkampioenschappen in Hilversum. De meeste plakken werden opgeëist door Maxime Verschuur (4x goud), Moe'sha Wartes (3x goud, 1x zilver), Tessa Vermeulen (3x goud), Ivar de Jong (3x goud), Jamie de Jong (3x goud, 1x zilver), Ruben Dekker (3x goud, 1x brons), Anja van der Hout (2x goud) en Nelson Branquinho (2x goud, 1x zilver). Vermeldenswaard is ook dat de kersverse Dolfijn-leden Sanne Bommer en Irene Teufer een mooi visitekaartje afgaven. Sanne won een gouden en twee zilveren medailles. Voor Irene was er van elke kleur één exemplaar.

Uitslagen waterpolo De Dolfijn
De resultaten van het Dolfijn waterpoloweekeind 7 november: gemengde meisjes/jongens pupillen PUP/o11 - Otters het Gooi Bussum 6 -1, meisjes/jongens o13 - 2 Snippen Oudekerk 4-14, meisjes/jongens o13-1 - Oceanus Aalsmeer 13-1, dames - AZVD 1 Assendelft, jeugd 019 - Duinkikkers Soest 27-1, Heren 2 -
Watervlo Vleuten de Meern 10-5, heren 1 - Utrecht 6-7, Heren 3 - IJsselmeer Huizen 15-3 en heren 4/jeugd - het IJ 5-2 .Bij interesse om direct waterpolo te spelen in het Sloterparkbad bij zwemvereniging De Dolfijn kan men kan men internetten met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of www.dedolfijn.com
 

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Zaterdag start 2e helft waterpolocompetitie De Dolfijn in Sloterparkbad

Zaterdag 16 januari kan men gratis acht teams van ‘s middags kwart voor drie uur tot ongeveer half tien uur ‘s avonds acht waterpoloteams van de Dolfijn actief zien in het Sloterparkbad. Met om vijf uur de dames De Dolfijn tegen AZVD Assendelft en om kwart over zeven het eerste herenteam tegen het sterke Utrecht.

Gratis toegang waterpolowedstrijden

Men heeft zaterdagmiddag 16 januari gratis toegang tot de acht thuiswedstrijden van de Dolfijn in het Sloterparkbad. Toegang heeft men via de ingang clubhuis op de eerste etage van het Sloterparkbad. De wedstrijdmiddag begint om:

14.45  pupillen o11-1  – Otters het Gooi Bussum     16.15 jeugd o13-1  – Oceanus Aalsmeer

17.00 Dames  – AZVD 1 Assendelft 17.45   jeugd A1 o19  – Duinkikkers Soest

18.30 Heren 2 – Watervlo Vleuten – de Meern           19.15 Heren 1  –  Utrecht 1

20.00 Heren 3 S.G.-Haerlem’04                              20.00  Heren/jeugd 4 – het IJ 7

Natuurlijk is het fraai ingerichte clubhuis op de eerste etage geopend tijdens de wedstrijden voor het nuttigen van een drankje en hapje.

Bij interesse om direct waterpolo te spelen in het Sloterparkbad bij zwemvereniging De Dolfijn  kan men bellen met Els Lin: 020 – 6100283 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en alles over de vereniging  www.dedolfijn.com

 

Aquatraining/slagverbetering bij De Dolfijn

Voor iedereen die van zwemmen houdt en die wel of niet op een redelijke manier de school- rug en borstcrawl kan uitvoeren is er bij De Dolfijn een unieke kans als volwassene om in groepsverband op meerdere wijzen te gaan oefenen en  trainen. En er is geen wachtlijst zelfs niet bij leren zwemmen. Onder leiding van ervaren instructeurs met zelf veel zwemervaring kan men dagelijks een training gaan volgen. Vooral in groepsverband kunnen trainen geeft een extra dimensie in vergelijk met het individuele conditiezwemmen. Op maandagavond van 19.15 tot 20.15 uur, en op woensdag van 18.15 tot 19.15 uur, kan men trainen bij Aquavaria/trimzwemmen, Zwemvaardigheiddiploma’s 1, 2 en 3, conditiezwemmen, Masters Swimming en triatlonzwemmen.. Afzonderlijke kleine groepen waar men naast het verbeteren van zwemslagen, starts en keerpunten aandacht besteed wordt aan individuele uitvoering. Conditie en Masters zwemmen biedt twee maal per week en Triatlon zelfs vijf mogelijkheden per week om te oefenen.

Informatie over alle mogelijkheden kan men verkrijgen telefonisch nog bij Piet Derks, tel 020 669 03 77 en via www.dedolfijn.com