Submit to FacebookSubmit to Twitter

Leerstappen

Voor het lesgeven aan jonge kinderen is er door Heymen Westerveld en zijn collega Patrick van der Meer een lessysteem ontwikkeld. Dit systeem heet leerstappen en is erg belangrijk voor het gestructureerd lesgeven aan jonge kinderen. Het doel van de leerstappen is om een groep jonge kinderen gelijkmatig tot een bepaald niveau te laten komen. Dit wordt gedaan door belangrijke oefeningen steeds terug te laten komen en te herhalen, totdat het gewenste resultaat is bereikt. Als kinderen het juiste niveau voor een leerstap hebben behaald, wordt er een test afgenomen en kunnen ze door naar de volgende leerstap.

Uiteindelijk zullen de kinderen zo ver gevorderd zijn in de leerstappen, dat ze naar hogere groepen kunnen om meer te trainen en beter te worden. Het uiteindelijke doel is het bereiken van de wedstrijdgroep waar maximaal getraind kan worden en waar veel wedstrijden worden gesprongen, met het doel om aan de Nederlandse Kampioenschappen mee te doen.

Submit to FacebookSubmit to Twitter

 

Warming-up

Net als bij vele andere sporten is de warming-up van uiterst belang bij schoonspringen. Het doel van de warming-up is het losmaken en opwarmen van de spieren, zodat het lichaam klaar is om sportieve prestaties te leveren. Bij schoonspringen is dit erg belangrijk, omdat zo het risico op blessures wordt verkomen. Ook zullen de kinderen na een warming-up het minder koud hebben in het water, wat natuurlijk erg belangrijk is!

Bij een warming-up horen algemene oefeningen, zoals baantjes zwemmen en rennen, maar ook veel specifiekere oefeningen, zoals buikspier- en beenspieroefeningen. De warming-up wordt afgesloten met lenigheidoefeningen om blessures te voorkomen. Na de warming-up zijn de kinderen klaar om in het water verder te trainen.