Submit to FacebookSubmit to Twitter

Onderstaand de contributietabel van het schoonspring seizoen 2017-2018

Groepen

 2017 - 2018

 Turnz

Recreanten   (1)

€ 345

€ 80**

Recreanten (2)

€ 465

€ 80*

Aspirant Selectie (1)

€ 470

€ 80**

Aspirant Selectie (2)

€ 605

€ 80**

Aspirant Selectie (3)

€ 785

€ 80**

Talenten (3)

€ 830

€ 80**

Talenten (4)

€ 1050

€ 80**

Wedstrijdgroep (4)

€ 1050

€ 80**

Wedstrijdgroep (5)

€ 1135

€ 80**

Masters 1 (1)

€ 380

€ 80**

Masters 2 (2)

€ 525

€ 80**

Masters 3 (3)

€ 630

€ 80**

 

NB: 

(x) staat voor het aantal trainingen per week.

Recreanten hebben 1 uur watertraining, de overige groepen 1,5 a 2 uur watertraining  

De contributie (m.u.v. de Masters 1,2 en 3) is incl. de droogtraining, die verplicht vooraf gaat aan de watertraining, variërend van 0,5 uur bij de recreanten, tot 1 uur bij de wedstrijdgroepen

De masters hebben geen droogtraining, maar kunnen zelfstandig een warming up doen

Op zaterdagochtend wordt er van 8-9 uur een zaaltraining gegeven in de turnzaal van Turnz, waar we gebruik zullen maken van de trampoline, de schuimblokkenbak en de vloer.

** Voor degene die op zaterdag trainen is Turnz verplicht, voor alle andere optioneel

De springers voor de Aspirant Selectie, talent- en Wedstrijdgroep worden geselecteerd door de (hoofd) trainer.

 

Niet inbegrepen in deze tarieven:

  • Wedstrijdgelden
  • Kleding
  • Trainingsstages
  • Buitenlandse wedstrijden  
  • Trainersvergoeding (van toepassing bij: SenetCup, ADC, en Nederlands(Jeugd) Kampioenschap)
  • Bij de eerste factuur van een nieuw lid wordt € 15.00 administratiekosten in rekening gebracht.

 

NB:

Je gaat de contributie aan voor het gehele seizoen (van september 2017 tot en met juli 2018) Tussentijds opzeggen is helaas niet mogelijk. Ook wij moeten het badwater voor het gehele seizoen vastleggen.

Opzeggen dient voor 1 juli 2018 schriftelijk te gebeuren (mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Leerstappen

Voor het lesgeven aan jonge kinderen is er door Heymen Westerveld en zijn collega Patrick van der Meer een lessysteem ontwikkeld. Dit systeem heet leerstappen en is erg belangrijk voor het gestructureerd lesgeven aan jonge kinderen. Het doel van de leerstappen is om een groep jonge kinderen gelijkmatig tot een bepaald niveau te laten komen. Dit wordt gedaan door belangrijke oefeningen steeds terug te laten komen en te herhalen, totdat het gewenste resultaat is bereikt. Als kinderen het juiste niveau voor een leerstap hebben behaald, wordt er een test afgenomen en kunnen ze door naar de volgende leerstap.

Uiteindelijk zullen de kinderen zo ver gevorderd zijn in de leerstappen, dat ze naar hogere groepen kunnen om meer te trainen en beter te worden. Het uiteindelijke doel is het bereiken van de wedstrijdgroep waar maximaal getraind kan worden en waar veel wedstrijden worden gesprongen, met het doel om aan de Nederlandse Kampioenschappen mee te doen.

Submit to FacebookSubmit to Twitter

 

Warming-up

Net als bij vele andere sporten is de warming-up van uiterst belang bij schoonspringen. Het doel van de warming-up is het losmaken en opwarmen van de spieren, zodat het lichaam klaar is om sportieve prestaties te leveren. Bij schoonspringen is dit erg belangrijk, omdat zo het risico op blessures wordt verkomen. Ook zullen de kinderen na een warming-up het minder koud hebben in het water, wat natuurlijk erg belangrijk is!

Bij een warming-up horen algemene oefeningen, zoals baantjes zwemmen en rennen, maar ook veel specifiekere oefeningen, zoals buikspier- en beenspieroefeningen. De warming-up wordt afgesloten met lenigheidoefeningen om blessures te voorkomen. Na de warming-up zijn de kinderen klaar om in het water verder te trainen.