Submit to FacebookSubmit to Twitter

 Dit document laat zien hoe je  een .doc  of .xls document dat in directory ALG staat op de website kunt tonen: 

Voor dit document gebruikte ik het volgende in mijn artikel: 

 

 

Een excel sheet voor waterpolo zou er zo uit zien, kijk maar hieronder.

 

 

Let wel op dat je file extensie maar 3 letters mag zijn: docx werkt niet, doc wel....

Submit to FacebookSubmit to Twitter

De Dolfijn website is interactief, dat wil zeggen dat de meeste inhoud door de leden zelf gemaakt wordt.

 

Om te voorkomen dat dit tot complete chaos leidt,  zijn er wat regels ingebouwd in de structuur van de website: Voor de verschillende afdelingen zijn er "secties" gemaakt zodat je makkelijk voor je eigen afdeling artikeltjes kunt schrijven.   Binnen de "secties" kun je weer "categorieen"  gebruiken.  De indeling "secties" en "categorie" wordt gebruikt om snel door de website te lopen met de "knoppen" aan de linkerkant van de site.

 

Er zijn een aantal "rangen en standen"  waarmee je meer of minder rechten krijgt op de website. In het kort zijn dit:

 • Gebruiker: iedereen die de website bekijkt
 • Registered user: iemand die zich aangemeld heeft met gebruikers-naam en wachtwoord via het log-in formulier links onder. Je krijgt dan ietjse meer  te zien op de website.
 • Auteur: aangemelde gebruiker met wat meer rechten.  Je kunt dan bijvoorbeeld foto's in het picasa foto album zetten en artikeltjes schrijven. Deze moeten daarna door een hoofdredacteur geplaatst worden. (Meestal kun je  beter zelf hoofdredacteur worden..)
 • Hoofdredacteur: aangemelde gebruiker met nog meer rechten: je kunt dan artikel schrijven en plaatsen op de website
 • Beheerder: Je kunt dan o.a. de contacten lijsten bijwerken via de backend en "registered users" naar redacteur promoveren. Het is de bedoeling dat elke afdeling minstens een beheerder heeft. Je hoeft geen Nerd te zijn, maar je moet wel iets met de backend-website kunnen doen. ;-)
 • Administrator: Dan mag je alles!

Hoe krijg ik de rechten die ik nodig heb?

 1. Zorg eerst dat je "registered user" bent,  kan zijn dat je dat al bent, anders klik op registreer onder het log in formulie, en volg de aanwijzingen. Je krijgt een automatisch mailtje waarin je je e-mail adres moet bevestigen.
 2. Indien je meer rechten wilt, bijvoorbeeld om foto's in het picasa album te zetten (Redacteur) of om artikeltjes te schrijven (Hoofdredacteur) stuur een mailtje naar de "Beheerder" van je afdeling, of naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld daarbij je gebruikersnaam.
 3. Voor redacteuren en andere bobo's is er een artikel waar je verder kunt lezen.

Wat voor regels gelden er nog meer?

 • Meest belangrijke is het normale fatsoen
 • Artikeltjes op de voorpagina zetten als ze interessant zijn voor de vereniging
 • Artikletjes op de voorpagina niet te lang, anders verdring je andere artikels. Gebruik anders de "lees meer" optie.

Hoe krijg ik foto's in het Dolfijn foto album?

 • Het foto album maakt gebruik van picasa: http://picasaweb.google.com/dolfijnamsterdam
 • De gebruikersnaam en wachtwoord kun je navragen bij iemand van je afdeling,  voor hoofdredacteuren zijn ze zichtbaar in afgeschermd artikeltje.
 • Volg verder de aanwijzingen van picasa. Wel het vriendlijke verzoek om je aan de indeling ALGEMEEN / AFDELINGEN te houden.

 

Nog meer vragen?

 • Mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (antwoord na de vakantie!)

 

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Beste allemaal,

 

Soms krijg ik bij het uploaden van een pdf-bestand de melding dat de file-name niet goed is en dan staat er een driehoekje met een uitroepteken voor. Dit probleem kun je ondervangen door de file te hernoemen in het uploadwindow, waardoor het wel goed gaat: je gaat dus na de upload (via afbeelding) naar de link en hernoemt de file met het driehoekje ervoor en importeert deze.

 

succes,

Carola van Berkel