Submit to FacebookSubmit to Twitter

Beste leden, vrijwilligers, trainers en andere gelieerde aan Zwemvereniging De Dolfijn,

Afgelopen jaar hebben we als vereniging sportief een goed jaar gedraaid. De vele afdelingen binnen onze vereniging hebben het organisatorisch goed voor elkaar wat sportief resulteerde in vele podium plekken tijdens nationale kampioenschappen. Daarnaast mochten wij veel nieuwe leden verwelkomen waarbij een aantal afdelingen zelfs een ledenstop moesten invoeren. Dit zijn tekenen die wij als hoofdbestuur graag zien. De voortekenen voor dit jaar zijn ons ook goed gezind en het ziet er naar uit dat wij ook in 2017 weer prima resultaten zullen behalen.

Een onderwerp wat hoog op de agenda stond en nog steeds staat is de verbouwing van ons clubhuis. Het onderkomen met meubilair is duidelijk aan een nieuwe look toe. Door een aantal personen binnen onze vereniging is veel werk verzet wat heeft geresulteerd in een mooi ontwerp waar het gehele bestuur achter staat. Helaas was het in eerste instantie niet mogelijk om dit binnen ons eigen budget te bewerkstelligen. Wij waren genoodzaakt om buiten onze vereniging geldschieters te zoeken die ons zouden kunnen helpen om dit plan doorgang te laten vinden. Zoals het er nu uitziet is de kans groot dat het toch gaat lukken. Met de verbouwing in de zomer zouden wij vanaf het nieuwe seizoen rechtstreeks vanuit ons clubgebouw de tribune op kunnen lopen en hebben wij zicht op zowel de springkuil als het grote bad. Wij houden jullie op de hoogte.

Hetgeen dit jaar wel gaat veranderen en de reden waarom ik deze nieuwsjaarboodschap niet tijdens een nieuwjaarsreceptie kan uitspreken is dat wij na 5 jaar voor 75% afscheid gaan nemen van onze verenigingsmanager. De administratieve taken kunnen door een efficiënte werkwijze in minder uren gedaan worden. Michael zal deze taken, naast zijn nieuwe baan, nog uit blijven voeren. Andere taken zoals het e-mailverkeer, betalingsverkeer van de Crez, schoonmaak, kantinebeheer en overige zaken zullen dus door andere afdelingen/leden opgepakt moeten worden. Omdat tot op heden niemand zich aangemeld heeft om de kantine in beheer te nemen kan de nieuwjaarreceptie geen doorgang vinden. Wij kunnen en willen niet iedere keer dezelfde vrijwilligers vragen extra taken op zich te nemen en vragen daarom aan nieuwe leden om te overwegen of jullie nog wat voor de club kunnen  betekenen. Zeker nu het er naar uitziet dat wij komend jaar een nieuwe onderkomen kunnen betrekken zou het mooi zijn als een nieuwe groep in de vorm van een clubhuis commissie op staat die dit op zich gaat nemen. Verder bedanken wij Michael voor zijn inzet in de afgelopen 5 jaar en wensen wij hem veel geluk in zijn nieuwe baan.

Al met al kijken wij allemaal weer uit naar een nieuw mooi seizoen en wil ik alle leden, vrijwilligers, trainers, ouders en andere betrokkenen van Zwemvereniging De Dolfijn een gezond en sportief 2017 wensen.